Ilustrační foto
Louny

Louny - Městská policie Louny zaměstnává od května, v rámci programu vyhrazení společensky účelného pracovního místa spolufinancovaného ze státního rozpočtu a evropského sociálního fondu z Operačního programu Zaměstnanost plus jednoho asistenta městské policie.
 

Původně byli přijati dva uchazeči, kteří se v průběhu měsíce května seznamovali s OZV týkající se veřejného pořádku, s činností při ranním dohledu u přechodů, vykonávali pochůzku se strážníky a zároveň prošli školením z bezpečnosti práce, ze zdravovědy, z pravidel zákona 361/200Sb, především z oblasti zastavování vozidel při dohledu na přechodech a prošli vstupní zdravotní prohlídkou. Bohužel po tomto prvním měsíci musel jeden z uchazečů ukončit pracovní poměr ve zkušební době.

Pracovní doba asistenta městské policie je od 7.00 – 15.30hod včetně 30 minutové přestávky na oběd. Své zázemí má v prostoru autobusové haly, kde městské policii zapůjčila firma BUS Com jednu místnost. Každé ráno se asistent hlásí u vedení městské policie, kde jsou mu upřesněny úkoly na daný den.

Služební uniformu má asistent stejnou jako mají strážníci městské policie, pouze místo nápisů MĚSTSKÁ POLICIE má na uniformě označení ASISTENT MĚSTSKÉ POLICIE. Jako hlavní pomůcku ke své činnosti má služební telefon, pomocí kterého buď pořizuje fotografie zjištěných závad nebo přímo k nahlašování závad.

Jeho hlavní činnost spočívá v každodenní pochůzce v určených částech města, kde dohlíží především na dodržování veřejného pořádku, způsob venčení psů, vandalismus a jiné závadové jednání a zjištěné závady poté předává na stálou službu městské policie.

Během školního roku provádí asistent ranní dohled u přechodů pro chodce a v době ukončení vyučovacích hodin provádí dohled u základních škol, kde se zaměřuje na možnou šikanu mezi školáky či případnou distribuci drog nebo kouření. (TZ)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru