Foto: Věznice Nové Sedlo
Louny

Drahonice - Tradičně v měsíci květnu se koná ve Věznici Nové Sedlo, objektu Drahonice tzv. virtuální běh se žlutou stužkou.
 

Virtuální běh se žlutou stužkou se běžel na oválu uvnitř věznice, kterého se zúčastnilo 45 odsouzených žen. Tento "malý" regionální běh předznamenává blížící se již 9. ročník Yellow Ribbon Run, který se uskuteční 11. června 2024 v Říčanech u Prahy. Darhoničtí se hlavního běhu pravidelně účastní od roku 2018.

Hlavním cílem běhu je podpora myšlenky Žluté stužky a přimět odsouzené alespoň trochu sportovat. Odsouzené ženy ve výkonu trestu nedisponují fyzičkou a uběhnout dva kilometry je pro mnohé největší životní, sportovní výkon. Mnohé si sáhly až na pomyslné dno sil. Na tvářích byla patrná únava, ale i radost. Věříme, že uvolněné endorfiny a dobrá nálada se přenese i na ostatní, které se běhu nezúčastnily.

eko

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru