Foto: město Louny
Louny

Louny - Mezi lípami v ulici Na Valích se objevily na štěrkem zamulčovaném pásu mobilní betonové květníky. Osázeny jsou zelení, která se na podzim rozšíří o cibuloviny a okrasné trávy. Na jaře potom lokalitu prozáří tulipány purpurové barvy.
  

V pěti květnících nyní rostou rozchodníky a tavolníky. Jedná se o nenáročné rostliny, ke kterým se na podzim dosadí ještě cibuloviny. V dalších čtyřech mísách porostou okrasné trávy a trvalky, jako například pěchava, ostřice, kuklík, badyl, zvonek a směs sasanek. Do všech nádob budou na podzim vysazeny tulipány purpurové barvy. Před samotnou výsadbou bude vyměněn substrát a po výsadbě budou nádoby zamulčovány spongilitem.

Devět nádob se do ulice Na Valích přestěhovalo z Komenského náměstí. Mísy se nacházejí blíže k chodníku, nikoliv přímo ve středovém pásu stromořadí, aby mohla auta bezpečně z parkovacích míst vyjíždět.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru