Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Rekonstrukce za 41 milionů korun začala na ZŠ Prokopa Holého v Lounech. Dojde k přestavbě bývalého plaveckého pavilonu na přednáškovou multifunkční aulu, vzniknou prostory pro dvě školní dílny a jednu jazykovou učebnu.

„Staveniště bylo v těchto dnech předáno vítězné firmě. Oproti předpokladu nabídla cenu zhruba o 13 milionů nižší. Vše jde podle plánu. Stavební technika odbourá část budovy s bazénovou vanou a technologickým zázemím. Poté bude zbylá část objektu přestavěna. Podle harmonogramu prací by mělo být hotovo příští rok o letních prázdninách,“ potvrdil mluvčí Loun Marcel Mihalik. 

V září 2025 by se tak měla v 1. NP nacházet velká multifunkční aula a ve 2. NP jedna jazyková učebna a dvě učebny dílen. Absence prostor na polytechnické vzdělání a nedostatečné kapacity pro výuku jazyků byly mimo jiné důvodem k rekonstrukci. 

Bazén na škole fungoval od roku 1983. Kvůli špatnému stavu střechy byl ale v roce 2017 uzavřen, později se zřítila část obvodové zdi. „Tehdejší vedení města se k městskému majetku chovalo macešsky. Pokud by včas zahájilo opravy, bazén sloužil doteď,“ míní radní pro školství Milan Čermák (SOCDEM), který v minulosti základku vedl jako ředitel. „Chyby předchůdců byly odstrašující. Proto letos investujeme rekordní částku 150 milionů korun a největší díl jde právě do školních budov a budov v majetku města,“ řekl Milan Čermák.

Projekt hradí město z vlastních zdrojů. Až 85 procent z uznatelných nákladů bude spolufinancováno ze zdrojů EU prostřednictvím dotace z Integrovaného regionálního programu 2021-2027, 111. výzva IROP – Základní školy II. Stavbu realizuje firma RB STAV plus s.r.o. Praha.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru