Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V moderní městské čtvrti plné zeleně s bydlením pro 7 tisíc obyvatel a občanskou vybaveností od školky, školy, bydlení pro seniory a sportovní halu se promění západní okraj Loun – Skalka a Mělecké předměstí. Vítězné architektonické návrhy, které daly rozvojovým lokalitám vizi, se do října projednávají s dotčenými orgány. Výsledkem budou územní studie, které budou zapsány jako územně plánovací podklad. 


Vítěznými návrhy, které budou dopracovány do územní studie, jsou pro lokalitu Skalka ateliér Unit architekti s.r.o. a pro Mělecké předměstí ateliér Gogolák+Grasse. „Odborná porota po doporučení městského architekta hodnotila pro každou lokalitu tři renomované ateliéry. Z nich vybrala vítězné návrhy,“ řekl mluvčí radnice Marcel Mihalik. Vítězné ateliéry podle něj zpracovávají aktualizaci územních studií v procesu, který bude probíhat do října. „Součástí bude zapracování připomínek odborné poroty, správců sítí a dotčených orgánů, také návrh majetkoprávního vypořádání a jednání s vlastníky pozemků,“ dodal.

Téměř 100 hektarů pole na západě Loun se podle vize vedení Loun promění do několika let ve dvě městské čtvrti s příležitostí pro růst nových obyvatel. „Skalka a Mělecké předměstí jsou klíčové rozvojové lokality. Plánujeme v nich městské bytové domy. Aby se Louny rozvíjely a vyrovnaly se s úbytkem obyvatel, podpoříme bytovou výstavbu. Město byty nestaví dlouhých třicet let. V lokalitách počítáme s bydlením pro rodiny s dětmi, pro seniory, s mateřskou i základní školou, i se sportovní halou,“ vylíčil starosta Milan Rychtařík (ANO). Město tak podle něj i díky dostavbě dálnice D7 očekává příliv nových občanů, pro které se zkrátí dojezdová vzdálenost do metropole. „Louny jim nabídnout únosné životní náklady, hlavně bohaté kulturní, sportovní a volnočasové vyžití,“ řekl starosta.

Zatímco v 90. letech bydlelo v Lounech 20 tisíc lidí, teď to je 17 380 obyvatel.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru