Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Na únorové vítání občánků, které proběhlo v sobotu 17. února, pozvaly matrikářky městského úřadu do obřadní síně žatecké radnice dvanáct dětí s jejich rodiči.
 

Slavnostní obřad zahájily recitací dvě školačky. Poté všechny přítomné přivítal a pozdravil starosta Žatce Radim Laibl. Ve svém proslovu zdůraznil význam výchovy, která děti ovlivňuje po celý život. Podílí se na ní především rodiče, ale i učitelé či prarodiče. „Mnohé je v lidském životě pomíjivé, ale dobře vychované děti, to jsou hodnoty trvalé. Přeji celé vaší rodině, abyste příští dny prožívali ve zdraví, radosti a plné pohodě,“ řekl Radim Laibl.

Únorové vítání občánků bylo neobvyklé v tom smyslu, že se při něm setkali dva zástupci vedení města – starosta plnil svou úřední roli, v níž gratuloval mezi jinými i místostarostovi Pavlu Pintrovi, který se obřadu zúčastnil v pozici rodiče. Všichni pozvaní rodiče se zapsali do pamětní knihy města a dostali věcný dárek, maminky i květinu.

Slavnostní vítání občánků pořádá žatecká radnice několikrát ročně. Matrikářky vždy rodiče pozvou, k pozvánce přikládají také žádost o telefonické potvrzení účasti, v jehož rámci se upřesní termín a čas konání události. Nejbližší vítání občánků v Žatci proběhne 6. dubna, další se pak uskuteční na podzim. (red)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru