Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Projekt obnovy veřejného osvětlení s dotační podporou úspěšně postoupil do další fáze. Do konce minulého roku byla vyměněna všechna svítidla 1. etapy a v současnosti probíhá instalace a nastavení řídícího systému. Žatec bude mít velmi moderní a výkonný systém řízení pomocí tzv. IoT Smart City městské sítě.

Aktuálně lze vidět stav, že svítidla svítí i přes den. V první části nasazení řídícího systému se do svítidel nahrává řídící software, který si svítidla zapamatují a probíhají komunikační testy. Tato část může trvat i několik dnů. Pak již svítidla veřejného osvětlení do řízeného režimu a bude možné přistoupit k dalšímu kroku, což je výměna elektrických rozváděčů. První etapa obsahuje výměnu cca 400 ks svítidel a 5 ks rozváděčů. V některých případech dojde i k výměně sloupů veřejného osvětlení.

Zároveň již byla získána podpora pro 2. etapu a aktuálně se připravuje výběr zhotovitele. Realizace 2. etapy by měla proběhnout v tomto roce. Souběžně se dokončuje technická dokumentace pro etapu třetí, ta by se mohla soutěžit v tomto roce a realizovat v první polovině roku 2025. (red)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru