Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Město Žatec opět triumfovalo v krajském kole soutěže Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.
 

Je to už osmé vítězství Žatce nad ostatními městy Ústeckého kraje, v tomto roce se soutěže účastnilo také město Chomutov a Klášterec nad Ohří.

V roce 2023 proběhlo ve městě celkem 11 akcí obnov kulturních památek v MPR a 1 v MPZ, což svědčí o pečlivém přístupu k zachování historického dědictví.

Navíc, šest akcí bylo realizováno na objektech, které nejsou chráněné jako kulturní památka, ale nacházejí se na chráněném území s finanční podporou z Fondu regenerace, který poskytuje samotné město Žatec.

Tato výhra posouvá Žatec opět do národního kola soutěže Historické město roku 2023, což je další úspěch pro toto historické město. (ob)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru