Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Policisté z lounského obvodního oddělení projížděli 16. ledna ve večerních hodinách Štefánikovou ulicí v Lounech a rozhodli se zkontrolovat v rámci zajištění bezpečnosti silničního provozu projíždějící zelený Peugeot 206.
 

 "V průběhu kontroly policisté zjistili, že řidič vozidla nemá oprávnění řídit žádné z motorových vozidel, a to díky vyslovenému zákazu řízení, který má platný až do roku 2025. U dotyčného byl proveden orientační test na přítomnost návykových látek. Ten poukázal na skutečnost, že výtečník nejenže řídil vozidlo přes zákaz řízení, ale i pod vlivem návykové látky zvané metamfetamin," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Strážci zákona muže zadrželi a provedli prohlídku osoby, při které nalezli obal od tabáku, který v sobě neměl již zmiňovaný tabák, nýbrž rostlinou sušinu o které hlídka předpokládala, že se jedná o usušenou marihuanu. Z tohoto důvodu obsah sáčku odeslali k rozboru, který později potvrdil, že se jedná o marihuanu s obsahem THC a množství této rostlinné sušiny bylo takové, že se jednalo o trestný čin.

Následně se s dotyčným vydali na odběr krve do nemocnice, aby byla stanovena míra ovlivnění řidiče návykovou látkou v době řízení. Oběrem bylo zjištěno, že míra ovlivnění metamfetaminem nebyla tak markantní a bude řešena v přestupkové rovině.

"Dotyčný si tedy v posledních dnech na lounském obvodním oddělení policie vyslechl podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Za zmíněné trestné činy nyní hrozí 49letému muži z Lounska až dvouletý pobyt ve vězení," dodal mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru