Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Kriminalisté z lounského oddělení hospodářské kriminality i nadále bojují s podvodníky. V rámci odhalování trestné činnosti na úseku podvodných investic zadrželi a následně i obvinili 73letého muže z Lounska, který měl vylákat úspory ze své sousedky.
 

"Koncem roku 2023 lounští policisté přijali oznámení o podvodném jednání, kdy tou dobou neznámý pachatel v nejméně osmnácti případech telefonicky kontaktoval poškozenou a přitom z ní vylákal nemalé peníze. To vše pod legendou „výhodného investování“. Hlavním cílem podvodníka bylo získat důvěru poškozené, a proto se představil jako investiční makléř, který má nyní možnost výhodné a zhodnocující investice. Dotyčný nabídl ženě, že může využít této výhodné příležitosti a své úspory zainvestovat," popsal policejní mluvčí Jakub Mareš.

Téměř 80letá žena s vidinou navýšení svých úspor na nabídku přistoupila." Důvěrným rozhovorem zjistili, že mají společného známého, který by mohl u ženy finance vyzvednout a předat je makléři ke zhodnocení. V průběhu několika měsíců pak údajný “společný známý“ opakovaně dorazil k seniorce pro finanční vklad a celkově si měl převzít bezmála 210 000 korun," uvedl mluvčí.

Toto všechno záhy zjistila dcera seniorky a uvědomila si, že by se mohlo jednat o podvodníka, proto celou věc oznámila na policii. Kriminalisté se proto začali případem zabývat a zjistili, že společným známým, který měl peníze vyzvedávat, je soused poškozené. V průběhu prověřování zjistili, že “společný známý“ a takzvaný falešný makléř je zřejmě jedna a tatáž osoba, která finančními prostředky seniorky však již nedisponuje.

"Jelikož dle informací kriminalistů 73 letý muž peníze nezainvestoval dle dohody, ale do poslední koruny je měl prohrát v hazardních hrách, vyslechl si obvinění z přečinu podvodu. V případě uznání viny soudem mu za popsané jednání hrozí až pět let odnětí svobody nebo peněžitý trest," dodal Mareš.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru