Jeden z nápadů je i psí hřiště. Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Město Louny se rozhodlo zveřejnit osm projektů, o jejichž realizaci mohou občané města hlasovat a to až do konce února. Navíc, do konce září budou moci obyvatelé Loun přicházet s vlastními nápady na projekty, o kterých se bude hlasovat v roce 2025.

Do participativního rozpočtu bylo alokováno 1,2 milionu korun. Hlasovat mohou občané s trvalým pobytem v Lounech a městských částech Brloh a Nečichy prostřednictvím mobilní aplikace Munipolis.

Občané Loun mají možnost ovlivnit několik projektů, které se budou v jejich městě realizovat. Mezi tyto projekty patří psí oplocené hřiště s agility překážkami, lezecká stěna a lanové centrum v lokalitě za střelnicí, pítko na Mírovém náměstí včetně vodní mlhy, hřiště s herními prvky pro hendikepované děti, digitální cedule u zastávek MHD, Coworking centrum a projektový záměr na rekonstrukci Daliborky.

Počet realizovaných projektů bude záviset na jejich finanční náročnosti. Je tedy možné zrealizovat i dva až tři menší projekty. Pokud však většina občanů zvolí digitální tabule na zastávkách MHD nebo preferuje vybudování sdílených kanceláří, bude možné zrealizovat pouze jeden z těchto projektů.

HLASOVÁNÍ ZDE

Projekty, pro které můžete hlasovat:

Psí oplocené hřiště – oplocené hřiště s agility překážkami i výběh pro psy

Vytvoření oploceného hřiště pro psy s agility překážkami a výběhem. Toto oplocené hřiště by poskytovalo bezpečné prostředí pro psy, kde by mohli trénovat, hrát si a socializovat se s ostatními psy. Přidání agility překážek by poskytlo další stimulaci a tréninkovou možnost jak pro psy, tak pro jejich majitele.

Odhad nákladů: 700 000 Kč

Lezecká stěna

Tato lezecká stěna by umožnila místním obyvatelům a sportovcům rozvíjet své lezecké dovednosti a zlepšovat svou fyzickou kondici. Poskytovala by zábavnou formu tréninku a aktivity pro všechny věkové skupiny. Lezecká stěna by přinesla také možnost pořádání tréninků, lezeckých kurzů a soutěží, které by podpořily komunitní soudržnost a zdravý životní styl.

Odhad nákladů: 600 000 Kč

Lanové centrum

Toto lanové centrum by poskytovalo adrenalinovou zábavu a dobrodružství pro místní obyvatele i návštěvníky našeho města. Centrum by nabízelo různé druhy lanových překážek, jako jsou lanové mosty, visuté lávky a lanové sítě. Tato aktivita by poskytovala možnost pro zlepšení fyzické kondice, výzvu pro všechny věkové skupiny a přispívala k rozvoji dovedností a sebevědomí. Navíc by se mohly pořádat různé akce a soutěže pro zábavu celé komunity.

Odhad nákladů: 600 000 Kč

Pítko na Mírovém náměstí včetně vodní mlhy

Tento projekt by přinesl osvěžení a vyšší komfort obyvatelům i návštěvníkům naší komunity. Pítko by poskytovalo možnost si doplnit žízeň vodou a zároveň se osvěžit příjemnou vodní mlhou, která by byla velmi vítaná zejména v teplém období. Tímto bychom vedle udržování hydratace podporovali také ekologičtější alternativu k plastovým lahvičkám.

Odhad nákladů: 70 000 Kč

Hřiště s herními prvky pro hendikepované děti

Toto hřiště by bylo speciálně navrženo a vybaveno tak, aby poskytovalo bezpečnou a přístupnou zábavu pro děti se zdravotním postižením. Využití speciálního herního vybavení, jako jsou bezbariérové houpačky, kolotoče s opěrkami a zábavné prvky pro senzorickou stimulaci, by pomohlo těmto dětem rozvíjet své schopnosti a zlepšovat jejich motoriku. Toto hřiště by zároveň sloužilo jako místo setkávání a propojení pro hendikepované děti a jejich rodiny, kteří by mohli sdílet své zkušenosti a navázat nové přátelství.

Odhad nákladů: 300 000 Kč

 

Digitální cedule u zastávek MHD, které budou mj. zobrazovat časový odpočet do příjezdu nejbližšího autobusu

Tato inovace by přinesla zlepšení veřejné dopravy pro naše město. Občané budou mít přesnější informace o čase příjezdu autobusu a budou tak mít možnost lépe plánovat své cesty. To nejen sníží čekací časy na zastávkách, ale také napomůže využívání MHD jako preferovaného způsobu dopravy. Tato technologická vylepšení by přispěla k efektivnějšímu využití veřejných prostředků a zlepšení kvality služeb pro naše občany.

Odhad nákladů: 1 200 000 Kč

Coworking centrum (sdílené kanceláře)

Představme si místo, kde si můžeme pronajímat soukromou nebo sdílenou kancelář, případně pracovní místo v open space. Místo, kde budete pracovat s lidmi z různých oborů a firem, se kterými ale můžete diskutovat své nápady, zlepšovat své dovednosti, řešit problémy a získávat zpětnou vazbu. Tato inovace by podpořila spolupráci, podnikavost a rozvoj města.

Odhad nákladů: 1 200 000 Kč

 

Rekonstrukce „Daliborky“ – projektový záměr, studie proveditelnosti

Navrhujeme vytvořit projektový záměr nebo studii proveditelnosti ve spolupráci s odborníky na rekonstrukci historických budov a památkovou péčí (NPÚ a SÚ). Cílem projektu je připravit vše potřebné pro rekonstrukci budovy a navrhnout více možností na její využití. Doufáme, že tento projekt přinese nový život do historické budovy a zvýší kulturní a společenskou hodnotu našeho města.

Odhadované náklady: 500 000 Kč

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru