Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Louny v posledních dnech obvinil z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby 56letého muže.
 

"Muž měl na Lounsku podnikat jako osoba samostatně výdělečně činná v oboru poradenství a projektování staveb. Dle dosavadních zjištění v průběhu dvou let nepodal daňová přiznání nejen k dani z přidané hodnoty, ale i k dani z příjmů fyzických osob. Dotyčný poté nereagoval ani na výzvu správce daně a v náhradním termínu nepodal řádně vyplněná daňová přiznání," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Dle informací lounských kriminalistů měl muž zkrácením obou zmíněných daní státu způsobit dluh v celkové výši nejméně 3,16 mil. korun. V případě prokázání viny mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru