Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Lounským obvodním policistům se podařilo objasnit dva případy krádeže, ke kterým došlo na Nový rok při oslavách v baru na Mírovém náměstí v Lounech. Dle informací došlo k odcizení majetku hostů v celkové hodnotě 40 800,- Kč.

"Policisté ihned po přijetí oznámení obou případů zajistili kamerové záznamy z oslav Nového roku ve zmíněné provozovně. Během vyhodnocování mnoha hodin záznamů z různých kamer zjistili poznatky, které vedly k 53letému muži z Lounska a 31leté ženě z Ústecka," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Na základě shromážděných důkazů bylo zahájeno trestní stíhání 31leté recidivistky. Dotyčné bylo v nedávných dnech sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ta měla využít nepozornosti jiné ženy a v nestřežené chvíli poškozené odcizit kabelku i s obsahem. Podezřelé za toto jednání hrozí v případě uznání viny soudem až tři léta odnětí svobody.

"Následně ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření i 53 letému muži, a to z trestného činu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ten měl z tašky, kterou nesl poškozený přes rameno, odcizit peněženku i s obsahem. Podezřelému za zmíněnou nerozvážnost hrozí v případě uznání viny soudem odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," informoval mluvčí.

Jak se bránit těmto krádežím? Přečtěte si Preventivní rady I. - Policie České republiky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru