Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Hony jsou neodmyslitelnou součástí mysliveckých tradic a vrcholem lovecké sezóny. Jsou při nich užívány silné střelné zbraně, a tak jsou myslivci společně s jejich zbraněmi podrobeni kontrole. Během uplynulého víkendu policisté z lounského Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál kontrolovali účastníky honů v lounském okrese.
 

"Účastníci honů předkládají ke kontrole své zbraně, průkazy ke zbraním a zbrojní průkazy (v případě cizího státního příslušníka Evropský zbrojní pas). Pro policisty i myslivce je při této události klíčový zákon číslo 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu. Policisté kontrolují technický stav zbraní (mechanické poškození, koroze, nadměrná vůle atd.) a zda čísla zbraní souhlasí s předloženými doklady. V rámci kontroly střeliva je pro ně pak důležitá shoda s používanou zbraní a technický stav střeliva. V rámci kontrol jsou také prováděny namátkové orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Při provedených kontrolách na Podbořansku i Postoloprtsku byly všechny dechové zkoušky negativní. Ani při kontrolách zbraní a dokladů nebyly zjištěny žádné nedostatky. V kontrolních akcích budou policisté pokračovat i v následujících týdnech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru