Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Probíhající práce komplexní revitalizace parčíku v Tyršově ulici navazují na úpravy z participativního rozpočtu v loňském roce.
 

Nejprve bylo provedeno odstranění dožívajících dřevin a konstrukcí u východní zdi, odstranění nevzhledných omítek na východní zdi, byla provedena výsadba trvalkového záhonu a výsadba 4 kusů dřevin druhu svítel latnatý.

V letošním roce byly zahájeny práce na dokončení revitalizace parčíku v Tyršově ulici, které se rozdělily do tří etap. První etapa proběhla v červnu, kdy došlo k odstranění omítek ze zbývajících zdí, odstranění zbylých nižších dřevin včetně pařezů, byla zhotovena treláž pro růže, došlo k výsadbě růží a zhotovení záhonu s přísavníky.

Ve druhé etapě došlo ke zhotovení a úpravě mlatové cesty včetně obrub z ocelové pásoviny a zhotovení vyvýšené terasy se schodištěm v zadní části parčíku.

Poslední, nedávno dokončená třetí etapa proběhla v měsících říjen - listopad, kdy byly dosazeny 2 kusy zbývajících dřevin druhu sakura Kanzan, došlo k výsadbě soliterních keřů a zhotovení předního záhonu a rekonstrukce trávníku.

V příštím roce bude v parčíku instalováno veřejné osvětlení, interaktivní prvek a lavičky s odpadkovým košem. (mm)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru