Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - V tomto týdnu se v Lounech a blízkém okolí budou konat opět další kulturní, společenské a sportovní akce. Přinášíme jejich přehled.

PŘEHLED AKCÍ

Pondělí 4. prosince

19.00 hodin, Vrchlického divadlo, Louny: DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE NĚMÁ ÉRA TOUR 2023. Nezaměnitelný hlas s  vynikající technikou zpěvu, prvotřídní hudebníci a písně vzlétající nad tuzemský standard populární hudby. Dan Bárta & Illustratosphere okouzluje posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již dvacet let. Více informací: Vrchlického divadlo v Lounech - Program (divadlolouny.cz)

16.00 hodin, Místní knihovna Lenešice: PRODEJNÍ VÝSTAVA ČOKOLÁDY. Místní knihovna Lenešice pořádá PRODEJNÍ VÝSTAVU ČOKOLÁDY vyráběné lounskou čokolatiérkou Janou Klesalovou. Více informací: Prodejní výstava čokolády - Oficiální stránky obce Lenešice (ou-lenesice.cz)

 

Úterý 5. prosince

15.00 hodin, Mírové náměstí, Louny: MĚSTEM CHODÍ MIKULÁŠ. Součástí našich letošních adventních akcí bude také MIKULÁŠSKÝ PODVEČER v tradičním prostoru u mariánského sloupu. I pro tento den jsme oslovili naše partnerské Déja vu café & bar, Party Rebels, FAST Agency a navě také Lounské farmářské trhy. Jejich organizátor pro akci zajistil např. stánek Jihlavanka s kávovým překvapením zdarma. Více informací: (3) ADVENTNÍ SETKÁNÍ | Facebook

 

Středa 6. prosince

14.30 hodin, Galerie Benedikta Rejta, Louny: WORKSHOP KRESBY S TÉROU ŠIKLOVOU. Workshop ilustrace a kresby bude experimentovat s kresebnými nástroji a pracovat s různými formáty. Bude zkoumat proces tvorby, řízenou náhodu a naučí se inspirovat okolím – pokud bude hezké počasí, vyrazíme zkoumat limity kresby i ven. Cílem dílny je ozkoušet si nové techniky kresby a experiment. Více informací: Galerie Benedikta Rejta v Lounech - Aktuální program (gbr.cz)

 

Čtvrtek 7. prosince

17.00 hodin, Vrchlického divadlo, Louny: CESTA DO BETLÉMA. Vydejte se s námi na cestu za Ježíškem do dalekého Betléma ve společnosti přátel Vločkolíny a Sněhulína - dvou sněhových vloček právě na zem spadlých. Přidá se k nám ovečka, kravička i oslík. Cílová skupina 3 - 8 let. Délka představení 45 minut. Více informací: Vrchlického divadlo v Lounech - Program (divadlolouny.cz)

17.00 hodin, Oblastní muzeum, Louny: KRÁSA A TAJEMSTVÍ PAPÍROVÝCH BETLÉMŮ. Na vánoční výstavu navazuje přednáška sběratele jesliček Jaromíra Tlustého, který představí historii a tvůrce českých vystřihovacích betlémů z let 1900–1939. Tento fenomén nemá v Evropě obdoby. Více informací: Muzeum Louny

 

Pátek 8. prosince

19.30 hodin, chrám sv. Mikuláše, Louny: MISSA BREVIS I JIŘÍ PAVLICA. Mše pro orchestr, sbor, sóla a zvony. Koncert se koná za finanční podpory města Louny. Orchestr BENDA ARTS, sólisté PAVEL MACHÁT a KATEŘINA ŠTOLOVÁ, dirigent PETR ŘEHÁK. Účinkují sbory: ROMANCE Ústí nad Labem, LUSCINIA Ústí nad Labem, MELODIE Libochovice, KVÍTEK Louny a HARMONIE Louny. Více informací: Pěvecký sbor HARMONIE (harmonielouny.cz)

17.00 hodin, Park Louny - amfiteátr: ZIMNÍ KINO NA STOJÁKA – TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU. Zimní projekce v letním kině. Načerpejte vánoční atmosféru vybranými pohádkami, zahřejte se horkým punčem nebo svařákem. Občerstvení zajištěno. Více informací: Zimní kino na stojáka – TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

Sobota 9. listopadu

16.00 do 18.00 hodin, Blšany u Louny: ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU. Přijďte na předvánoční sousedské setkání na návsi. Adventní odpoledne se skupinou "Fsaku". Vánoční dílnička s paní Zimou a fotokoutek. Koledy v podání žáků 5. třídy ZŠ Černčice. Vystoupení mažoretek Čiperky Černčice. Děti si ozdobí a rozsvítí nový stromeček. Vánoční štěstí a tradice. Adventní trh, vyprávění pohádky. Tradiční vánoční občerstvení a trdelník. Přinést si můžete vlastní hrníček. Více informací: (3) Rozsvícení vánočního stromu | Facebook

16.00 hodin, kostel Narození Panny Marie v Horním Ročově: KONCERT K 20. VÝROČÍ. Zveme vás na koncert k 20. Výročí úmrtí zakladatele Smíšeného pěveckého sboru z Ročova pana učitele Karla Chlouby, který se koná v sobotu 9. prosince 2023 od 16 hodin v kostele Narození Panny Marie v Horním Ročově. Více informací: KONCERT K 20. VÝROČÍ (louny.eu)

13.30 do 20.00 hodin, Městský zimní stadion, Louny: 90 LET LOUNSKÉHO HOKEJE. Lounská správa sportovních areálů vás zve na Městský zimní stadion v Lounech, kde se bude konat oslava 90 let lounského hokeje. Tým LSSA

 

Neděle 10. listopadu

16.00 hodin, kostel CČSH, Louny: POJĎ ZPÍVAT O VÁNOCÍCH. CČSH NO Louny vás zve na adventní koncert. Vystoupí chrámový sbor, zazní české i světové vánoční písně a koledy. Kostel je vytápěn. Více informací: Aktuality: CCSHLouny.

17.00 hodin, Galerie města Loun, Louny: FRANTIŠEK SKÁLA. Dovolujeme si vás pozvat na komentovanou prohlídku. Výstavou Obrazy provede její autor František Skála. V tento den slaví Galerie města Loun 13 let své existence. Více informací: Galerie města Loun - Úvod (gaml.cz)

14.00 hodin, Kulturní dům Zastávka, Louny: TANEČNÍ ČAJE. Taneční čaje pro všechny milovníky tance a dobré hudby. Přijďte si zatančit, nebo jen poslechnout hudbu v podání Tanečního orchestru Jaromíra Laksy. Více informací: Taneční orchestr Jaromíra Laksy - Louny (tojl.cz)

10.00 hodin, Park Louny – Pavilon Josefa Fouska, Louny: ZIMNÍ TRH V PAVILONU. Téměř 40 prodejců a výrobců. Mnoho dílen pro děti i dospělé. Vystoupení MŠ ČSA, MŠ Kpt. Nálepky, sboru při ZŠ Prokopa Holého, pěveckého sboru Pastelka. V 17.00 přednáška o historii perníkářství nejen na Lounsku. Více informací: Tradiční zimní trh v parku | Facebook

 

Sobota - neděle 9.- 10. prosince

8.00 hodin Městská sportovní hala, Louny: FLORBAL TJ LOKOMOTIVA.

MLÁDEŽ-JUNIOŘI-8,00-16,00h.

TURNAJ MLÁDEŽ-STARŠÍ ŽÁCI-8,00-14,30h.

Více informací: Aktuality - LSSA

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu: Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

  

Městská plavecká hala od 1. prosince 2023

Ranní plavání

ÚT – ČT                   06.00 – 08.00

Pro veřejnost

                PO – PÁ                 13.00 – 21.00

                SO – NE                  10.00 – 21.00

                Sauna

                PÁ – NE                 15.00 – 20.30

Více informací: Plavecká hala - Lounská správa plaveckých areálů (bazenlouny.cz)

 

Městský zimní stadion

PO – NE 06.30 – 23.00

Veřejné bruslení

Více informací: Veřejné bruslení - LSSA

 

Sauna u koupaliště

                NE – ČT 12.00 – 21.00

                PÁ – SO 12.00 – 22.00

Více informací: Provozní doba a ceník - Lounská správa plaveckých areálů (bazenlouny.cz)

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

Celý tým Městského informačního centra vám přeje krásný advent a těší se na setkání nejen na našich akcích.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru