Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Představitelé města Žatce a zástupci Svazu pěstitelů chmele ČR prezentovali před týdnem v Paříži Žatec a krajinu žateckého chmele, tedy nedávno zapsaný statek na Seznam světového dědictví UNESCO.

Prezentace proběhla na české ambasádě v Paříži během 24. zasedání členských států Úmluvy o světovém dědictví za účasti Michala Fleischmanna, velvyslance ČR ve Francii. Žatečtí zástupci se celé akce zúčastnili díky pozvání Jiřiny Valentové, která je v Paříži stálou zástupkyní ČR pro záležitosti UNESCO.

Žatec zastupovali starosta Radim Laibl, radní města Marcel Kollmann a Petr Antoni a koordinátorka pro světové dědictví Olga Bukovičová. Za Svaz pěstitelů chmele ČR se setkání zúčastnili předseda Luboš Hejda a tajemník svazu Michal Kovařík.

3011pariz2 58e6f

Foto: město Žatec

Žatecká delegace představila výstavu a výstupy dosavadních projektů, jež prezentují nově zapsanou památku světového dědictví UNESCO. Chmelaři poskytovali informace o Žateckém chmelu, který nese značku chráněného označení původu EU. Akce byla hojně navštívená zástupci členských států Úmluvy, překvapením večera byla účast samotného ředitele Centra světového dědictví pana Lazare Assoma.

V rámci návštěvy žatecké delegace na české ambasádě proběhlo jednání zástupců města a Svazu pěstitelů chmele s velvyslancem o možnostech budoucí spolupráce. Starosta města ocenil možnosti prezentace na prestižní akci a zároveň pozval zástupce ambasády na největší žateckou slavnost, na Dočesnou. (ob, kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru