Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V tomto týdnu se v Lounech a blízkém okolí konají zajímavé kulturní a společenské akce. Přinášíme jejich přehled.

Úterý 28. listopadu

09.00 hodin, Oblastní muzeum v Lounech: BETLÉMY. Vánoční výstava betlémů ze sbírky rodiny Tlustých doplněná jesličkami od JUDr. Václava Moravce. Vernisáž v úterý 28. listopadu od 17.00 hodin doprovodí dětský sbor Skřivánci ze ZUŠ Louny pod vedením Kateřiny Štolové a Petra Bernarda. Více informací: Muzeum Louny

 

Středa 29. listopadu

17.00 hodin, kostel CČSH, Jakoubkova 1533, Louny: KOMPONOVANÝ VEČER V KOSTELE CČSH. Komponovaný večer s farářkou CČSH a rodačkou z Loun Martinou Viktorií Kopeckou. V průběhu programu budou představeny knihy Deník farářky a Zpověď farářky. Rozhovor o životní cestě se sestrou farářkou povede ředitel Gymnázia Václava Hlavatého Mgr. Daniel Syrovátko a sestra duchovní náboženské obce Mgr. Veronika Richtářová. Martina si také zavzpomíná na svá léta v ZUŠ Louny a program proloží zpěvem za klavírního doprovodu Mgr. Ivany Derflerové. Více informací: Aktuality: CCSHLouny

 

17.00 hodin, Státní okresní archiv, Pod Nemocnicí 3127, Louny: PROMĚNY ÚSTECKÉHO KRAJE. Srdečně vás zveme na promítání dokumentu Proměny Ústeckého kraje. Vzpomínky pamětníků v dokumentu oživují atmosféru doby, v níž k této proměně došlo, a otevírají prostor pro diskusi, která nebyla dříve možná vzhledem k černobílému pojetí česko-německého soužití.  Věříme, že tento dokument přispěje k pochopení současné podoby Ústeckého kraje, který se musel kvůli poválečné národnostní proměně vyrovnávat s většími problémy než kraje historicky české. Na dokument navazuje beseda s historikem Janem Marešem. Za podporu děkujeme Ústeckému kraji. Více informací: PROMĚNY ÚSTECKÉHO KRAJE (louny.eu)

 

Čtvrtek 30. listopadu

18.30 do 19.30 hodin, Pivní bar Zichovec, 5. května 2789, Louny: BEZ KNIHY DO HOSPODY NELEZ. Aneb kde se pivo vaří, tam se knihám daří. Čtení v hospodě pro štamgasty i příchozí. Více informací: Bez knihy do hospody nelez (2.11.) - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

 

Pátek 1. prosince

15.00 hodin, Kulturní dům a kostel sv. Matouše, Dobroměřice: ADVENTNÍ ODPOLEDNE. Adventní odpoledne v Dobroměřicích, zahájení v 15.00 hodin, od 16.30 hodin adventní koncert v kostele sv. Matouše, v 18.00 hodin rozsvícení Vánočního stromu. Více informací: Aktuality - Oficiální stránky obce Dobroměřice (dobromerice.cz)

 

17.00 hodin, Park Louny - amfiteátr, Louny: ZIMNÍ KINO NA STOJÁKA – PRINCEZNA SE ZLATOU HVĚZDOU. Zimní projekce v letním kině. Načerpejte vánoční atmosféru vybranými pohádkami, zahřejte se horkým punčem nebo svařákem. Občerstvení zajištěno. Více informací: Zimní kino na stojáka – PRINCEZNA SE ZLATOU HVĚZDOU - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

 

Sobota 2. prosince

8.00 hodin, Mírové náměstí, Louny: ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU. MĚSTO LOUNY, INFOCENTRUM LOUNY A SKUPINA ČEZ VÁS ZVE NA ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU NA MÍROVÉM NÁMĚSTÍ V LOUNECH

Čeká na vás:

od 8.00 do 12.00 hod adventní farmářské trhy

od 14.00 hod tradiční trhy k rozsvícení

od 15.00 hod vystoupení lounských mateřských škol

od 17.30 hod koncert ZUŠ Louny a jejich hostů

od 17.50 hod adventní projev starosty města

18.00 hod ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU

program doplní dva mimořádné vstupy na ochoz věže chrámu sv. Mikuláše

od 18.10 hod ADAM MIŠÍK S KAPELOU

po celou dobu programu vystoupení ANDĚLŮ NA CHŮDÁCH s čarovnými lampami a saněmi

ZA PODPORY SKUPINY ČEZ. Více informací: ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU (louny.eu)

 

10.00 do 17.00 hodin, Zámek Nový Hrad, Jimlín: ADVENTNÍ SETKÁNÍ. Brány zámku se návštěvníkům otevřou v deset hodin dopoledne. Těšit se můžete na folkovou skupinu Průvan, divadlo Studna, živá zvířátka, peklo s čerty a mnoho dalšího. Program v 17 hodin zakončí rozsvícení vánočního stromečku, následované závěrečnou ohnivou show. Vánoční prohlídky druhého okruhu a vstup na věž zdarma. Více informací: Kalendář akcí: Zámek Nový Hrad (zameknovyhrad.cz)

 

Neděle 3. prosince

14.30, Stálé loutkové divadlo, Pod cukrovarem 832, Louny: JAK ROZČERTIT ČERTA. Děti do dvou let vstup zdarma. Vstupenky na dětská představení zakoupíte před představením přímo v Loutkovém divadle (bez možnosti předprodeje). Více informací: Loutkové divadlo Louny (loutkove-divadlo.cz)

 

14.00 hodin, KD Zastávka, Poděbradova 1135, Louny: LOUNSKÁ TŘINÁCTKA – MIKULÁŠSKÉ ODPOLEDNE. Předprodej vstupenek na PRAVIDELNÁ ODPOLEDNE S LOUNSKOU TŘINÁCTKOU zajišťuje divadelní pokladna - otevřena od pondělí do pátku od 14.00 do 17.00 hodin ve Vrchlického divadle. Kontakt: +420 415 652 347. Více informací: Vrchlického divadlo v Lounech - Program (divadlolouny.cz)

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

  

Městská plavecká hala od 1.září 2023

Ranní plavání

ÚT – ČT                   06.00 – 08.00

Pro veřejnost

                PO – PÁ                 13.00 – 21.00

                SO – NE                  10.00 – 21.00

                Sauna

                PÁ – NE                 15.00 – 20.00 

 

Městský zimní stadion

PO – NE 06.30 – 23.00

Veřejné bruslení

Více informací: Veřejné bruslení - LSSA

 

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru