Ilustrační foto
Louny

Louny - Město Louny vychází vstříc rodičům a nabízí jim možnosti, jak mohou jejich děti smysluplně trávit pondělí 27. listopadu místo školy. Ty budou totiž kvůli stávce zavřené. Radní pro sport Jitka Hofmannová (za ANO) a radní pro školství Milan Čermák (SOCDEM) proto ve spolupráci s příspěvkovými organizacemi města vytvořili náhradní program pro zhruba 3 tisíce lounských žáků a studentů.

Pod dohledem zkušených volnočasových pedagogů a trenérů si děti zasportují. V knihovně se mohou i vzdělávat. „Na zimáku se naučí bruslit, ve sportovní hale si zahrají míčové hry, u nás ve fitness se můžou těšit na sportovní a gymnastické aktivity. Starší  děti a studenti gymnázia si mohou zaplavat v plavecké hale. A pro ty nejmenší připravila knihovna promítání pohádek, hry a další aktivity. Dětem stačí svačina, pití, sportovní oblečení a obuv s sebou,“ vyjmenovala radní Jitka Hofmannová, jaké aktivity budou v pondělí 27. listopadu pro děti v Lounech připraveny.

Jitka Hofmannová ve čtvrtek sezvala ředitele městských příspěvkových organizací, kteří měli zájem vytvořit pro děti v den stávky škol smysluplnou činnost. Zapojila se Městská knihovna Louny, Lounská správa sportovních areálů, Lounská správa Plaveckých areálů i Fitness studio Hofmannovi. „Všichni ředitelé se shodli, že stávku podporují a že současně jako město nabídneme rodičům pro děti program. Některým rodičům to může ušetřit starosti s hledáním hlídání,“ řekl mluvčí radnice Marcel Mihalik.

Pondělní program je určen dětem ve věku od 5 let, tedy předškolákům, žákům 1. stupně, 2. stupně i studentům gymnázia. „Pro rodiče, kteří budou potřebovat péči o dítě od 7:45 do 16:00 hodin, bude nejvhodnějším prostorem klub Luna, který zajišťuje knihovna,“ dodal mluvčí radnice.

„Vážím si podpory stávkujícím učitelům. Tiskovému úseku ve spolupráci s kolegyní Jitkou Hofmannovou děkuji, že je napadlo se tímto způsobem postarat o děti ze stávkujících škol,“ pochválil radní a zástupce ředitele stávkujícího gymnázia Milan Čermák.

„Jsem velmi rád, že kolem sebe mám tým schopných lidí, kteří takto rychle zorganizovali náhradní program v době stávky a kteří myslí na druhé. Věřím, že si den děti užijí a rodiče budou mít o starost méně,“ konstatoval starosta Loun Milan Rychtařík.

V Lounech stávkuje většina mateřských škol, všech pět základních škol a gymnázium. Celkem se stávka dotýká přibližně tří tisíc dětí. 

Kam mohou děti v pondělí 27. listopadu přijít:

⦁    Městská knihovna Louny (Mírové nám. 1)
⦁    7:45 hod. až 16:00 hod. - nekonečný pohádkový cyklus (kongresový sál)
⦁    7:45 hod. až 13:00 hod. - výběr z oblíbených dětských besed (dětské odd.)
⦁    Zaměřeno na žáky 1. stupně ZŠ
⦁    Klub(ovna) Luna (SNP 2206)
⦁    7:45 hod. až 16:00 hod. - interaktivní program v obchůdku Luňáček
⦁    7:45 hod. až 16:00 hod. - vánoční dílna
⦁    Zaměřeno na předškoláky a žáky 1. stupně 
⦁    Fitness studio Hofmannovi (Kosmonautů 2302)
⦁    11:00 hod. až 13:00 hod. - sportovní a gymnastické aktivity
⦁    Zaměřeno na žáky 1. stupně ZŠ 
⦁    Městská sportovní hala (Rybalkova 2673)
⦁    8:00 hod. až 11:00 hod. - sportovní a míčové hry
⦁    Zaměřeno na žáky 1. stupně ZŠ 
⦁    Městský zimní stadion (Cukrovarská zahrada 480)
⦁    9:00 hod. až 10:30 hod. - škola bruslení
⦁    11:00 hod. až 12:30 hod. - škola bruslení
⦁    Zaměřeno na předškoláky a žáky 1. stupně ZŠ 
⦁    Plavecká hala (Pod Nemocnicí 3125)
⦁    8:00 hod. až 10:30 hod. - plavání, tobogán, vodní svět
⦁    Kvůli bezpečnosti vstup povolen pouze dětem od 12 let
⦁    Zaměřeno na žáky 2. stupně a studenty gymnázia

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru