Foto: město Louny
Louny

Louny - V prostoru autobusového nádraží vzniklo tento týden 18 parkovacích míst. Město Louny plní slib občanům, že do roka rozšíří parkovací kapacity o desítky. Toto je první vlaštovka. K parkování jsou k dispozici prostory před nevyužívanými nástupišti.

„Jsem velmi rád, že se daří takto rychle řešit palčivé problémy, mezi které parkování ve městě patří. Děkuji místostarostovi a příslušným úředníkům za součinnost a viditelné první výsledky,“ uvedl starosta Loun Milan Rychtařík (ANO).


Místa k zaparkování v této lokalitě slouží především řidičům, kteří cestují do Prahy za prací či školou autobusem. Prozatím se zde parkovné neplatí. „Do konce roku ale plánujeme nainstalovat parkovací automat. Celodenní parkovné bude vycházet okolo 40 korun,“ řekl místostarosta pro bezpečnost a dopravu Pavel Csonka (SOCDEM).


Náklady města na vybudování těchto parkovacích míst byly v řádu jednotek tisícikorun. „Město uhradilo namalování vodorovného dopravního značení a svislého dopravního značení a pak symbolický nájem vlastníkovi pozemku. Díky tomu mohla vzniknout parkovací místa velmi rychle,“ doplnil mluvčí radnice Marcel Mihalik.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru