Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Ústecký kraj vyhlásil v roce 2023 novou cenu Zlaté cimbuří, jedná se o ocenění v oblasti památkové péče za příkladný přístup k obnově památek.
 

Město Žatec, které dlouhodobě podporuje obnovy památek ve městě, nominovalo úspěšné projekty ve dvou kategoriích: příkladná obnova kulturní památky a příkladný přínos v oblasti péče o kulturní dědictví.

Obě ceny putují do Žatce!

Příkladnou obnovu trafičky na Nákladních schodech v Žatci, nejmenší hrázděné stavby svého druhu v Ústeckém kraji, provedl Daniel Černý, který zchátralý kiosek před dvěma lety získal a opravil za přispění města i kraje.

Ústecký kraj ocenil také počin odborníků na tovární komíny Martina Vonky a Michala Horáčka, kteří v roce 2022 realizovali ve městě průzkum 31 komínů sirných komor, více informací https://www.zatec-and-the-landscape-of-saaz-hops.com/cs/stranka/vyzkum-a-edukace

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru