Foto: Jaroslava Mangová
Louny

Stroupeč - Na sobotu 7. října 2023 si Okrašlovací spolek přichystal akci Stroupečské štrúdlování. Nastal podzim a jak nejlèpe zužitkovat přebytek jablek a hrušek ze zahrad. Pŕestože se jednalo o I. ročník, do přátelského, sousedského soupeření se přihlásilo 10 soutěžících.

Pro tentokrát se pekly pouze sladké záviny, podmínkou bylo upéct dvě nohavice a o nejlepší štrúdl anonymně hlasoval každičký účastník. Ingredience byly různorodé od tvarohu, máku, vlašských ořechů, piva, kysané smetany, bílého jogurtu, mandlí, hruškovice, rozinek nebo špaldové mouky. Sladkého bylo až až, a tak chlapi přichystali na gril prokládanou krkovici a místní ženy salát s červené řepy a křenu. V průběhu odpoledne jsme si zahráli fotbal a vypadalo to, že hrajeme všichni proti všem, ale opak byl pravdou, všichni pospolu. Děti si užily nafukovacího skákadla.

Děkuji za účast všem, ať už těm co pekli nebo jen přišli koštovat, což bylo nejdůležitější. Pekařky tří nejchutnějších štrúdlů obdržely dárkové balíčky s kuchyňskými potřebami Orion Žatec a VHV s. r. o. a ostatní soutěžící cenu útěchy řád zlaté vařečky na památku. Mezi soutěžícími ženami byl jediný muž, a proto byl také odměněn za odvahu a průkopnictví, tentokrát potřebami do kutilské dílny.

Děkujeme také Místní akční skupina Vladař a Ústeckému kraji, kteří nám na akci přispěli finančně. Obci Žiželice děkujeme za poskytnutí zázemí stroupečské klubovny a jejího vybavení.

Text a foto Jaroslava Mangová

FOTO

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru