Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Opět přinášíme předhled akcí v tomto týdnu, které se konají v Lounech a okolí. Nebudou chybět zajímavé přednášky, retro disko ples nebo strašidelné prohlídky na zámku.

PŘEHLED AKCÍ:

Úterý 10. října

17.00 hodin, Oblastní muzeum v Lounech: BORNEO. Přednáška Oldřicha Janečka o přírodě, práci a životě v deštném pralese. Více informací: Muzeum Louny

 

Středa 11. října

17.00 hodin, Galerie Benedikta Rejta, Louny: INSTALACE JEDNOHO OBRAZU | 12 OBRAZŮ. V malé komentované prohlídce jednoho obrazu kurátorky galerie představí vybrané dílo Kamila Linharta samo o sobě i v kontextu celé výstavy Krása. Instalace jednoho obrazu a jeho představení probíhá v rámci expozice výstavy tzn. v ceně vstupného do galerie 75 Kč / 50 Kč. Více informací: Galerie Benedikta Rejta v Lounech - Program (gbr.cz)

      

Pátek 13. října

18.00 hodin, Zámek Pátek, Pátek u Loun: PÁTEK TŘINÁCTÝHO. Noční lehce strašidelné prohlídky zámku a zámeckých sklepení. Více informací: Zámek Pátek (zamekpatek.cz) 

19.30 hodin, Výstaviště - Pavilon J. Fouska, Louny: VÍTEJTE NA VINTRHOLCI. Autorské čtení moderuje Karel Škrabal. Poezie: Dalibor Maňas, Básně Filipa Klegy (čte někdo jiný), Eliška Hondlová, Jaroslav Škvarna, Básně Bořka Mezníka (čte někdo jiný), Karel Škrabal. Koncert Vítrholce cca od 21.00.

Vstup zdarma. Podpořeno Ústeckým krajem. Více informací: Vítejte na Vítrholci – Večer současné poezie - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

 

Sobota 14. října

10.00 do 22:30 hodin, Veslařský klub Ohře, Vosátkova 1765, Louny:  140. LET VESLOVÁNÍ V LOUNECH

10.00 - 16.00 hod. Závody párových čtyřek na Ohři u Mostu veslařů

18.00 - 22.30 hod. Večer lounských veslařů a setkání s partnery klubu ve Vrchlického divadle

Celý říjen - klubová výstava ve foyer Vrchlického divadla. Více informací: Veslařský Klub Ohře Louny – Vše o klubu a pořádaných akcích (vko.cz)

 

10.00 do 16.00 hodin, Archeoskanzen Březno:  MEZINÁRODNÍ DEN ARCHEOLOGIE. Program zaměřený na experimenty v archeologii, archeologické přednášky, ukázky řemesel a workshopy, ukázky vaření, polní kuchyně z druhé světové války, výroba a výpal keramiky, hudební vystoupení – Šedovous – keltská harfa a nykelharpa, program pro malé i velké, občerstvení.  Více informací: Archeoskanzen-brezno (archeoskanzenbrezno.cz)

 

20.00 hodin, KD Zastávka, Poděbradova 1135, Louny:  RETRO DANCE PARTY. Šestihodinový disco ples s největšími hity osmdesátých let až po současnost. Přijďte klidně v džínech, ale nejlépe retro! Nejlepší retro oblek přinese svému majiteli originální cenu. Těšit se můžete na skvělý zvuk, světla, lasery, soutěže a mnoho dalšího.

Vstupné 250 Kč v předprodeji, 300 Kč na místě (vstupenka zaručuje místo k sezení u stolu dle výběru na místě). Více informací: KD ZASTÁVKA Louny - Program (kdzastavka.cz)

 

10.00 hodin, Koštice: OSLAVA 650. VÝROČÍ OBCE KOŠTICE. Obec Koštice a Šatník paní mlynářky z.s. Vás srdečně zvou na oslavu 650 let obce. V kostele na vás čeká od 10.00 hodin výstava Koštické svatby, dále prohlídka hasičárny, prohlídka Karfíkova dvora. Od 14 hodin začátek slavnostního průvodu (historická vozidla, bubeníci, historický šerm atd.) Lounská třináctka, ohňostroj. 

Doprovodný program – výstava historických fotografií, kronik a zajímavostí o obci. Občerstvení zajištěno. Více informací: www.obeckostice.cz

 

Neděle 15. října

14.00 do 18.00 hodin, Kulturní dům Smolnice 32, Smolnice: PICHLOVANKA. Příležitost kulturního vyžití pro milovníky dechové hudby a pro starší občany, kteří si chtějí dechovku nejen poslechnout, ale také si zatancovat.

Rezervace na tel.: +420 722 012 572. Více informací: Stárneme s humorem - Pichlovanka - Oficiální stránky obce Smolnice

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městská plavecká hala od 1.září 2023

Ranní plavání

ÚT – ČT                   06.00 – 08.00

Pro veřejnost

                PO – PÁ                 13.00 – 21.00

                SO – NE                  10.00 – 21.00

                Sauna

                PÁ – NE                 15.00 – 20.00 

 

Letní cvičiště 1. září do 31. října 2023

                PO – NE        8.00 - 20.00

 

Městský zimní stadion

PO – NE 06.30 – 23.00

Veřejné bruslení

Více informací: Veřejné bruslení - LSSA

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru