Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Novou publikaci o vilové architektuře v Žatci vydal spolek A dál? a dokončil tak svůj letošní projekt přihlášený v participativním rozpočtu Tvoříme pro Žatec 2023.
 

Knihu “Žatecké vily” pokřtily její autorky Monika Klímová a Eva Sladká v závěru komentované procházky, která se uskutečnila v sobotu 30. září v Žatci.

Za krásného počasí se sobotní akce zúčastnilo asi 15o lidí, jak místních, tak přespolních. "Knížku jsme připravovaly více jak půl roku, je za ní mnoho úsilí, a tak nás potěšil velký zájem veřejnosti o procházku po žateckých vilách, i o samotnou knížku, kterou jsme pokřtily v Lüdersdorfově vile,” uvedla Eva Sladká.

Publikace je díky financování z participativního rozpočtu k dispozici na žateckém infocentru zdarma. "V knížce se čtenáři dozví mnohé o majitelích domů, jejich architektech i pozdějších obyvatelích. Obsahuje historické plány budov, krásné fotografie historické i současné a další zajímavosti. Zájemci ať neváhají s odběrem, náklad se rychle rozebírá a v současnosti zbývá asi 80 ks," láká Monika Klímová. (mk, es)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru