UPOZORNĚNÍ: Oprava ulice Karla IV. v Žatci bude spojená s úplnou uzavírkou Nákladní ulice
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Na úplnou uzavírku křižovatky ulic Nákladní a Karla IV. se musí připravit řidiči v době od začátku října do poloviny listopadu.

K uzavírce dojde v souvislosti s plánovanou opravou části ulice Karla IV. Rekonstrukci celého povrchu komunikace včetně konstrukčních vrstev vozovky a přilehlých chodníků nelze provést za částečného provozu. Z tohoto důvodu a s ohledem na technologický postup stavby je nutná úplná uzavírka v předpokládaném termínu od začátku října do poloviny listopadu 2023.

Jde o první část rekonstrukce, která bude později pokračovat úpravami silnice a chodníků před hlavní budovou České pošty v ulici Volyňských Čechů. Přímo před poštou se tak zatím pracovat nebude a v nejbližších týdnech to ani neomezí provozovny, které jsou v ulici Vol. Čechů otevřené. Termín, kdy začnou dělníci pracovat v ulici před hlavní poštou, bude teprve určen, vliv na něj bude mít i počasí.

Součástí celé investiční akce v ulicích Volyňských Čechů a Karla IV. bude i změna pravidel pro parkování vozidel. V celém opraveném úseku se po dokončení bude moci parkovat jen podélně, což přinese úbytek parkovacích míst, ale zvýší bezpečnost při průjezdu i průchodu ulice Volyňských Čechů před Českou poštou.

Oprava poničené vozovky i zvýšení bezpečnosti jsou důvodem kompletní rekonstrukce části ulice Vol. Čechů. Současný stav už nevyhovuje dopravním předpisům, na špatnou dopravní situaci v lokalitě dlouhodobě upozorňovali dopravní odborníci i policisté. Město k rekonstrukci muselo přistoupit i proto, že by mělo být příkladem v dodržování pravidel a předpisů. (kas)

2709uzavirka

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru