Začne obnova stezky podél Ohře. Poničila ji voda i vandalové
Foto: město Louny
Louny

Louny - V týdnu od 4. září 2023 začnou práce na obnově stezky podél Ohře. Tato stezka, vedoucí pod hradbami mezi jezem u Jiráskova mlýna a loutkovým divadlem, byla již od svého vzniku, v roce 2007, hojně využívána. V roce 2011 stezku zatopila voda. Od té doby došlo k sesuvu svahu a ke zničení dřevěného zábradlí. Stezku podél Ohře neponičila jen voda, ale i vandalové, kteří zanechali své stopy na zábradlí a informačních cedulích.

„Zprůchodněním stezky umožníme našim občanům, ale i návštěvníkům, využívat ji k procházkám a odpočinku v přírodě, a to vše kousek od centra města,“ říká starosta Loun Milan Rychtařík.

Stavební úpravy budou zahrnovat především odstranění starého dřevěného zábradlí z kulatin a jejich náhrada za nové, zpevnění svahu při použití dřevěných kulatin. Dále pak rozšíření stezky neschůdných míst. Oprava a zprůchodnění stezky by měly být dokončeny do konce září 2023.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru