Mezi Žatečany kolují zvěsti o ubytovávání Ukrajinců v městských bytech. Město žádné výpovědi nájemníkům nedává!
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Na sociálních sítích se objevila informace, že město dává výpovědi z městských bytů nájemníkům, aby bylo možné ubytovat Ukrajince. Město Žatec upozorňuje, že jde o nesmysl, nic takového se neděje a ani nechystá.

„Distancujeme se od informací, že by město dávalo výpovědi z městských bytů platícím nájemníkům, aby ubytovalo Ukrajince. Nic takového se neděje a město se k tomu ani nechystá. Dojít by k tomu mohlo jedině v případě, že by to nařídil stát,“ zdůraznil starosta Žatce Radim Laibl.

Od začátku války na Ukrajině město Žatec pomáhá uprchlíkům z Ukrajiny, ale vždy šlo především o pomoc v nouzi pro matky s dětmi. Ani jim ale město neposkytovalo žádné své byty. Vždy šlo o koordinaci a zprostředkování pomoci, kdy byty nabízely a poskytovaly soukromé subjekty. (red)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru