Řidiči v obytné zóně v centru Loun se vystavují pokutám. Parkují, kde nemají
Obytná zóna Žatecká brána. Foto: město Louny
Louny

Louny - S pravidly parkování v obytné zóně mají problém někteří řidiči v lounském centru. Parkovat totiž smí jen na vyznačených parkovištích, což ale ne vždy dodržují, a vystavují se tak pokutám.

Zaparkovat proti knihovně a obchodu s obuví bezprostředně u Morového sloupu na Mírovém náměstí si oblíbilo čím dál víc řidičů. Podobně je tomu v ul. Na Valích za tamní kavárnou. Ani na jednom z míst se přitom parkovat nesmí. A tak se řidiči vědomě dopouštějí přestupků, které Městská policie Louny nepřehlíží. „Parkování mimo vyznačené místo se tak řidičům prodraží. Nelze přijmout stížnosti pokutovaných, že o tom nevěděli, jelikož při vjezdu na náměstí je dopravní značka „Obytná zóna“. Strážníci udělují pokuty v řádu několika stovek korun,“ řekl mluvčí města Louny Marcel Mihalik.

„Na město se obrátily zejména maminky s kočárkem, že je auta parkující mimo vyznačená parkoviště v obytné zóně ohrožují, což je proti smyslu dopravní značky „Obytná zóna“, a proto se s ohledem na bezpečnost strážníci na toto zaměřují,“ vysvětlil mluvčí Loun.

Obytná zóna je značena modrou dopravní značkou. Při vjezdu na Mírové náměstí je umístěna před Žateckou bránou a v ul. Hilbertova za 1. ZŠ J. A. Komenského. Platí v ní pro vozidla maximální povolená rychlost 20km/h. a parkování jen na vyznačených parkovištích. Je určena pro chodce i cyklisty, kteří mohou využívat pozemní komunikaci v celé její šíři.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru