První ze čtyř žateckých letošních participativních projektů už byl dokončen
Venkovní posilovna pro seniory. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Čtyři projekty participativního programu Tvoříme pro Žatec byly schváleny pro rok 2023, první z nich už byl dokončen. Jedná se o posilovací stroje pro seniory, které byly začátkem července rozmístěny u cyklostezky u Ohře.

Jde celkem o šest posilovacích strojů, které jsou určené na procvičování různých částí těla. Všechny jsou umístěné u řeky a navazují na zónu s grilovištěm a herními prvky pro děti. Posilovací stroje dodala a nainstalovala česká firma Colmex s. r. o., která se touto činností zabývá od roku 2010. Pořizovací náklady byly 188 tisíc Kč.

0408rozpocet2

Další tři participativní projekty se budou dokončovat. V září má být představena architektonická mapa ukazující žatecké vily. Na přelomu září a října budou na třech místech Žatce umístěny tři pingpongové stoly: na sídlišti Jih ve vnitrobloku Pekárenská/Mládežnická, v Komenského aleji a v ulici Podměstí. Poesiomat by měl být na svém místě, tedy v prostoru před synagogou, na jaře 2024. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru