Oblíbená žatecká kavárna se otevírá v novém: Větší prostory jí dávají ještě větší duši
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Ve zcela nových prostorách v Jiráskově ulici se od dnešního dne znovu pro veřejnost otevírá oblíbená Kavárna S Duší, kterou provozuje městská organizace Kamarád-LORM.

Kavárna S Duší zhruba tři roky fungovala přímo na náměstí Svobody, kde si na ni zvykly desítky pravidelných návštěvníků. Loni na podzim se kavárna dočasně uzavřela a začaly přípravné práce v přízemních prostorách v Jiráskově ulici, tedy boční uličce, jež vede z náměstí Svobody za hotelem U Hada.

1705duse1

Po půl roce příprav se nyní kavárna znovu otevírá v nové, ale opět velmi útulné podobě. A navíc ve větších prostorách, když venkovní terasa dodá oblíbené kavárně zcela nový rozměr a možnosti pro kulturní i společenský život.

Stejně jako v původní provozovně se o návštěvníky starají klienti Kamarádu-LORM, kteří obsluhují s nadšením a péčí. „Jsem ráda, že znovu otevíráme, už jsem se do práce moc těšila,“ přiznala Monča, jedna z obsluhujících klientek Kamaráda-LORM při pondělním slavnostním představení kavárny.

1705duse3

Vedle kávy, zákusků či nápojů budou opět k dostání i oblíbené polévky nejen na oběd (pondělí až pátek 11 až 15 hodin). Prodávat se budou nadále také výrobky, které klienti organizace vyrábějí v rámci svých terapií v dílnách. Hlavním smyslem projektu kavárny, stejně jako dalších aktivit Kamarádu-LORM pro veřejnost, je totiž propojování a setkávání klientů s běžným životem a jejich zapojování do něj.

1705duse4

Nové prostory poskytlo Kavárně S Duší město Žatec ve své nemovitosti, město je také zřizovatelem organizace Kamarád-LORM. Poděkování ředitelky Andrey Rábová při slavnostním otevření patřilo jak zástupcům města, tak i všem, kdo se na přestavbě prostor a vzniku nové kavárny během uplynulého půlroku podíleli. (kas)

Otevírací doba Kavárny S Duší:

  • Pondělí až čtvrtek: 9:00 – 19:00
  • Pátek: 9:00 – 20:00
  • Sobota: 13:00 – 20:00
  • Neděle: 13:00 – 19:00
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru