OBRAZEM: Lahve od alkoholu, židle nebo dokonce i zahradní houpačky. Rybáři uklízeli břehy Nechranické přehrady
Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Louny

Nechranice - Předminulou sobotu proběhl tradiční úklid údolní nádrže Nechranice, kterého se účastnily desítky rybářů a dalších dobrovolníků, včetně pracovníků Povodí Ohře. Sebrat se jim povedlo několik stovek pytlů odpadu, o jehož odvoz se v průběhu týdne postarali pracovníci Povodí Ohře, a to i ze břehů pomocí lodě.

Někteří rybáři se letos již při kontrolách ze strany Rybářské stráže hlásili a část břehů před akcí samotnou uklidili (mnozí z nich dorazili i v úklidovou sobotu).

"Nejhorší situace byla v některých zátokách, kam vítr nafoukal množství především plastového odpadu (ten lze předpokládat z velké části přinesla řeka), ovšem je i zarážející, co vše na březích jsou schopni někteří ponechat, od rozpadajících se pramic (včetně plastových), přes různé rozbité židle a křesílka, zahradní houpačky, igelitové plachty apod., tento odpad jistě nepřiplaval řekou, stejně jako obaly od návnad a nástrah, mísící se na některých místech s pozůstatky po zjevně bujarých "lovech" (plechovky od piva, lahve od alkoholu). Děkujeme všem, kterým není pořádek u vody lhostejný a apelujeme i na ostatní, aby ho udržovali, na což bude dohlížet i Rybářská stráž, a případné provinilce trestat," píší rybáři na svém facebookovém profilu.

FOTO

1005uklid1

1005uklid2

1005uklid3

1005uklid4

1005uklid5

1005uklid7

1005uklid9

1005uklid6

Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru