V soutěži mladých cyklistů v Žatci si nejlépe vedly děti z Loun
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Oblastní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů proběhlo v pátek 5. května na dopravním hřišti u řeky. Zúčastnilo se jej dvaapadesát dětí z celého lounského okresu a vítězem se stali školáci z Loun, kteří postoupili do krajského kola.

Děti ze škol v Žatci, Lounech, Podbořanech, Panenském Týnci, Měcholupech a Lipenci soutěžili ve dvou věkových kategoriích – od 10 do 12 let a od 12 do 16 let. Obě kategorie vyhrála lounská ZŠ 28. října. Lounská Lucie Aidlpesová se pak stala absolutní vítězkou mezi jednotlivci a jako cenu si domů odvezla jízdní kolo, jež do soutěže věnovalo město Žatec.

Na dopravním hřišti u Autoškoly Janouš museli školáci prokázat znalosti z teorie, tedy dopravních předpisů a zdravovědy, i praktické dovednosti. Nejprve na zapůjčených kolech, které běžně slouží školám při dopravní výchově, křižovali silnice se značkami tak, aby jezdili podle pravidel silničního provozu. Poté absolvovali jízdu zručnosti. Za chyby rozhodčí, mezi nimiž byli i strážníci městské policie, rozdávali trestné body a čím méně jich bylo, tím vyšší bylo konečné pořadí.

Celou soutěž mladých cyklistů společně pořádaly Městský úřad Žatec, BESIP a Autoškola Janouš. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru