AKCE V LOUNECH: Rybářská přednáška, taneční čaje nebo divadlo
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - I tento týden se mají zájemci na co těšit. Konají se pravidelné sportovní a divadelní akce. Nebude chybět ani přednáška s přírodovědci nebo rybářská beseda.

PŘEHLED AKCÍ

Úterý 9. května

13.00 hodin, Městská knihovna Louny: Hurá na ryby. Cyklus: Setkání s odborníkem. Beseda o rybaření s amatérským rybářem Vladimírem Peroutkou. Seznámí vás s různými technikami lovu se zaměřením na štiky a sumce, přípravou rybolovnému místa a dalšími rybářskými dovednostmi.

 

Středa 10. května

15.00 hodin, Vrchlického divadlo: Jarní setkání s Mateřinkou

 

Pátek 12. května

19.00 hodin, Vrchlického divadlo: Penzionek. Rádobydivadlo Klapý

V bývalé vile reality šou je penzion pro rentiéry. Jak prožívají obyvatelé pobyt, jak se vyrovnávají s osamělostí a nudou, co všechno se může stát. Nejen o tom je tato hra.

21.30 hodin, Amfiteátr Louny (výstaviště): Ducháček to zařídí. Cyklus: Park Louny – Promítáme!

Promítání v prvorepublikovém duchu. V rámci výstavy Tajemství Loun první republiky. Stánek s občerstvením otevřený. Vstup zdarma.

 

Sobota 13. května

9.00 hodin, okolí Loun: Za největším českým vstavačem na Lískou stráň. Cyklus: Muzejní exkurze s přírodovědci

Navštívíme bohatou lokalitu krásné orchideje u obce Líský, nad kterou je možnost vystoupat na rozhlednu. Od rozhledny budeme pokračovat 5 km dlouhým okruhem přes přírodní památku Na Pilavě, kde se seznámíme s jarní květenou Džbánu. O několik km jižněji se táhne rozsáhlé pásmo historických důlních děl na černouhelné permokarbonské Kounovské sloji. Jedno z nich navštívíme.

Sraz: v 9.00 na autobusové zastávce v Líském. Předpokládaný konec kolem 14 hodin. Nutné vlastní auto k přesunům. Dotazy na tel. 776 314 189. Akce se koná za jakéhokoliv počasí.

 

14.00 hodin, obec Břvany: THE CLAN – 2. Ride 2023

Program: 14.00 – zahájení, 14.30 – hudba, 17.00 – soutěž, 18.00 - Trilobit Rock, 19.00 – soutěž, 20.00 - A.C.E., 21.00 – soutěž, 22.00 – hudba, 23.00 - trocha erotiky

Občerstvení zajištěno. Další informace: www.theclan.cz

15.00 hodin, Pavilon Josefa Fouska (výstaviště): Jak se vařilo a peklo za první republiky. Kristýna Šemberová více než 10 let zkoumá období první republiky, co lidé před 100 lety jedli, pili, vařili a jak nakupovali potraviny. Na přednášce bude možné zakoupit autorčiny knihy, získat do nich věnování i ochutnat sladké výrobky.

16.00 hodin, KD Zastávka: Hurá za dobrodružstvím – Minidiskotéka s Míšou.

Písničkový pořad, protkaný příběhem, nás provede na cestách za dobrodružstvím. Na suchu i pod mořskou hladinou, všude máme kamarády, kteří se společně s námi učí správné věci. Písničky o zvířátkách i lidech, kteří žijí v různých částech naší Země nás pobaví a naučí spoustu nového. Zazní také moje nejznámější písničky jako je Sloník Toník, Mořská víla Lili, Na rovníku (Hurá prší) anebo písnička na přání.

 

Neděle 14. května

14.00 hodin, KD Zastávka: Taneční čaje. Taneční orchestr Jaromíra Laksy vás zve opět na taneční parket.

14.00 hodin, Pivní bar Zichovec: Bezpečně v pohybu 2. K výročí vzniku V-POHYBU vás zveme na tuto akci. Přednášky o prevenci bezpečného sportování, orientační běh a mini-orienťák, taneční vystoupení, živá hudba, skákací hrady, street food.

14.00 hodin, Penzion a kavárna Za Dubem, Peruc: Loupežnická pohádka. Další informace: www.peruczadubem.cz

17.00 hodin, Fotbalový stadion L. Nováka: Fotbal. Mistrovské utkání - divize B. FK Seko Louny (A) – FK Arsenal Č. Lípa

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městská plavecká hala

  • PO 10.00 – 21.00
  • ÚT – ČT 06.00 – 08.00 a 13.00 – 21.00
  • PÁ 13.00 – 21.00
  • SO – NE 10.00 – 21.00

 

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) a také v novém Lounském měsíčníku, který je zdarma k dostání v Infocentru Louny, naleznete další kulturní a sportovní akce konané v Lounech a okolí.

Zdroj: Infocentrum Louny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru