FOTO: Stovky ryb uhynuly v nádrži Velká Černoc na Žatecku. Případ vyšetřuje policie
Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Louny

Žatecko – Před několika dny objevili rybáři velké množství uhynulých ryb v revíru Černoc na Žatecku. Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz okamžitě vydal zákaz rybolovu v nádrži.


„S okamžitou platností vyhlašujeme zákaz rybolovu na revíru ČERNOC, 06441088, kam spadá nádrž Velká Černoc (2,6 ha), hospodařením pověřena MO Žatec. Důvodem je znečištění vody, které způsobilo úhyn části obsádky. Situaci šetří příslušné orgány státní správy, včetně Policie ČR. Zákaz platí do odvolání!,“ informuje Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz.

0305ryby2
Podle fotografií, které rybáři dali na sociální sítě, uhynuly převážně kapři, cejni a líni. Jsou ale mezi nimi i dravé ryby. „Vyloveno bylo cca 250kg, něco bude asi ještě u dna, uvidíme až se oteplí, z těchto důvodů jsme raději přijali tato opatření,“ uvedli rybáři.

0305ryby3
Co stojí za úhynem takového množství ryb se snaží zjistit i policie. „Policie případ vyšetřuje jako podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. Prozatím je vyčíslená škoda ve výši 30 tisíc korun. Kriminalisté na místě odebrali tři chemické stopy, které byly odeslány na rozbor,“ řekla policejní mluvčí Ilona Gazdošová s tím, že k hromadnému úhynu mělo dojít v období od 23. do 28. dubna.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru