Trojice zlodějů okradla muže o auto a koloběžku. Peníze z prodeje vozu si pachatelé rozdělili
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Krádež vozidla a elektro koloběžky z garáže se podařilo objasnit lounským kriminalistům. Prsty v celém případu má příbuzný majitele jedné lounské opravny vozidel, který vymyslel se svým kumpánem plán, jak přijít k penězům.

V předmětné garáži si domluvil, že svému parťákovi vlastnoručně opraví jeho jízdní kolo. Po opravě však garáž úmyslně nedostatečně zajistil, aby cesta dovnitř byla jednodušší. V garáži totiž bylo zaparkované vozidlo Audi v hodnotě 500 tisíc korun, které zde měl jeho majitel dané do opravy. Spolupachatel se poté vrátil do opravny znovu a to v noci pod rouškou tmy. Násilně se vloupal do garáže, kde našel klíče od vozidla a s vozidlem odjel. Předtím ještě stihl odcizit i zaparkovanou elektro koloběžku," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

S vozidlem pak jel do Meziboří, kde ho prodal muži za 20 tisíc korun plus další věci. Získané finance si poté pachatelé rozdělili. U kupce, však vozidlo neskončilo, protože ten ho obratem prodal dalšímu muži.

Po zadokumentování celé věci, zajištění stop a provedených šetřeních se kriminalistům podařilo všechny tři osoby ztotožnit. Dva z nich byli policejním komisařem obviněni z krádeže a třetí z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti. Jeden z trojice si počká na rozhodnutí soudu ve věznici, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost," dodala mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru