Lounská radnice připomíná splatnost poplatků za psy a odpad. Lidé mají na zaplacení už jenom pár dní
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Poplatky ze psů na letošní rok uhradila polovina jejich majitelů. Poplatky za komunální odpad víc jak polovina plátců. Městský úřad připomíná termíny splatnosti místních poplatků.


Jednorázovou platbou je možné uhradit poplatek za komunální odpad pro letošní rok už jen do 15. dubna, případně zvolit čtvrtletní platby. Nejpozději do 30. dubna pak majitelé psů musejí zaplatit poplatek ze psů.


Výše obou místních poplatků je stejná jako vloni. Současně u nich platí, že při platbě převodem na účet nebo složenkou je nutné zadat příslušný variabilní symbol, který je uveden v dopise z minulého roku nebo na pokladním dokladu, případně jej lze vyžádat u ekonomického odboru, Nikoly Kabelové (odpady) a Jindřišky Kovaříkové (psi).


„Apelujeme na plátce, aby s úhradou neotáleli a včas poplatek zaplatili. V případě, že nebude uhrazen v termínu splatnosti, vystavují se riziku, že může být navýšen až na trojnásobek,“ upozorňuje mluvčí lounské radnice Marcel Mihalik.


Úřad zároveň vysvětluje, proč občanům nezasílá dopis s informací o platbě. „Šlo o nadbytečnou administrativu, jejímž zrušením ušetřil přibližně 100 tisíc korun ročně. Platbu složenkou lidé vyhodnotili jako nepohodlnou. Občané jsou informováni na webu města, v tisku a dalších médiích. Teprve pokud poplatník nezaplatí poplatek včas, obdrží dopis i s platebními údaji,“ doplnil mluvčí města.


Městský úřad Louny si rovněž udělal průzkum, podle něhož jsou občané nad 60 let zvyklí platit poplatky hotově na pokladně městského úřadu. Ostatní preferují bezhotovostní platby. Každý poplatník si také může jednotlivě stanovit, že chce dostávat upozornění. Na požádání tedy úřad zasílá email, SMS nebo složenku, ale neprobíhá to plošně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru