Další finta podvodníků: Muži přišla věrohodná SMSka, vzápětí přišel on o 54 tisíc
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj, Teplice - Další způsob podvodného jednání „na dálku“ zaznamenali o víkendu tepličtí policisté. Na obvodní oddělení přišel oznámit 28letý muž, že mu bylo z bankovního účtu odcizeno 54 tisíc korun. V počátku mu přišla na mobilní telefon sms zpráva, která měla vzhled jeho banky.

V této zprávě bylo napsáno, že má ověřit přihlášení do internetového bankovnictví pod hrozbou zmrazení účtu. Ve zprávě byl odkaz na stránky banky. Po rozkliknutí vypadala stránka věrohodně, podobala se skutečné stránce banky. Muž zde zadal přihlašovací údaje do internetového bankovnictví včetně hesla. Poté se mu zobrazil odkaz, že se přihlášení nepodařilo. Po nějaké době mu přišla zpráva ze skutečné banky, že se do jeho účtu připojilo jiné zařízení a došlo k odčerpání peněz. Následně přišel na to, že prvotní smska byla podvodná.

"Varujeme tímto občany, aby nereagovali na podobné sms zprávy a v žádném případě se nepřihlašovali do internetového bankovnictví na zaslaných odkazech. Skutečné banky takto nepostupují. Vše si nejprve ověřte na infolince Vaší banky, případně zajděte přímo na pobočku," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru