OBRAZEM: Dobrovolní hasiči akcí „Hasíme šupinou“ pomáhají nemocným dětem. Letošní ročník patřil Vojtíškovi
Foto: Laurencia Helásková
Louny

Podbořany – Už třetí ročník oblíbené hasičské charitativní akce „Hasíme šupinou“ se tentokrát konal opět v Podbořanech. V neděli 17. dubna v 8 ráno se proto sjely týmy dobrovolných hasičů k podbořanskému rybníku, aby pomohly nemocného Vojtíškovi.

„Rybník, je momentálně v pronájmu, ale jinak je v majetku města. Radnice ho ale pro tyto charitativní akce poskytuje, protože je dobře, že se takto pomáhá,“ řekl starosta Podbořan Radek Reindl, který se na akci přišel podívat.

Čtyřčlenné skupiny složené z dětí, žen a mužů chytaly ryby, které se nakonec sečetly. Výtěžek ze startovného, prodeje občerstvení a upomínkových předmětů byl ihned po skončení akce předám rodině Vojty.

KDO JE VOJTÍŠEK?

Pětiletý Vojtíšek se narodil předčasně po komplikovaném porodu a trpí dětskou mozkovou obrnou, tedy poruchou motoristického vývoje a hybnosti. Vojta nechodí a v současné době se pohybuje šoupáním po zadečku. Jeho maminka s ním dvakrát ročně jezdí do lázní, kde klučina intenzivně rehabilituje, aby se mohl postavit na vlastní nožičky. Rodina potřebuje nové, větší auto, do kterého by se vešel invalidní vozík.

foto

2004hasici2

2004hasici3

2004hasici4

2004hasici5

2004hasici6

2004hasici7

2004hasici8

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru