Stovky přestupků včetně alkoholu a drog za volantem! To byly velikonoční svátky na našich silnicích
Foto zdroj: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj - Celorepublikové velikonoční dopravně bezpečnostní akce se v Ústeckém kraji účastnilo celkem 230 policistů. Ti zkontrolovali od 15. do 18. dubna celkem 2006 vozidel.

V rámci kontrol bylo zjištěno 516 přestupků v dopravě. Ve 467 případech byly přestupky vyřízeny na místě blokovou pokutou (celková výše uložených pokut překročila částku 236 tisíc korun) a 49 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu.

"Ve 190 případech řidiči porušili stanovenou rychlost jízdy, v 99 případech nebyl použit bezpečnostní pás a 5 krát zádržný systém. Šest řidičů drželo hovorové zařízení během jízdy, tři řidiči usedli za volant vozidla bez řidičského oprávnění, 16 řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti a jeden řidič nedodržel bezpečnostní přestávky," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová. 

Nevyhovující technický stav vozidla byl zjištěn u 59 vozidel a ve čtyřech případech bylo zjištěno překročení hmotnosti vozidla. Motocyklisté se dopustili dvou přestupků a chodci jednoho přestupku. "Pod vlivem alkoholu usedlo za volant 5 řidičů a čtyři byli přistiženi pod vlivem návykových látek. V ostatních případech se jednalo o jiné porušení zákona. Během kontrol byli zjištěni také čtyři pachatelé trestné činnosti," dodala Kofrová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru