Čeradice obnovily spolupráci s věznicí. Odsouzení z Nového Sedla pomáhají na přestavbě bývalé školy
Budova bývalé školy v Čeradicích. Foto: Jitka Fárová
Louny

Čeradice – Před necelým rokem začala obec Čeradice s opravami budovy bývalé školy. Nově tam vzniká Komunitní dům pro seniory. S pracemi pomáhají dva odsouzení z Věznice Nové Sedlo.

„Pracují tu denně, vždy od 7 do 15 hodin. Jezdíme pro ně a zase je odpoledne odvážíme zpět do věznice,“ řekla starosta obce Čeradice Vladimíra Chybová.

Obec vězňům zajišťuje stravu a platí jim 76 korun za hodinu. „Pro obec je to stále levnější než kdyby platila firmu. Navíc sehnat kvalitní firmu je dnes velký problém,“ uvedla starostka s tím, že odsouzení v jejich obci pracovali i před čtyřmi lety, kdy v obci dělali různé zednické práce nebo prováděli údržbu zeleně.

V Komunitním domě by mělo vzniknout 10 bytů, z nichž dva budou pro manželské páry. V domě bude také pečovatelská služba, která by se postarala například o nákupy pro klienty a o donášku léků. Dojíždět by pravidelně měla také kadeřnice a pedikérka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru