OBRAZEM: V Postoloprtech dokončili rekonstrukci problémového domu na náměstí, teď jsou v něm luxusní byty
Foto: Jitka Fárová
Louny

Postoloprty – Nové dveře, vestavěné skříně, komody, moderních kuchyňská linka s kompletním vybavením nebo na míru vyrobená okna– tak vypadají 4 byty v nově zrekonstruovaném domě na náměstí v Postoloprtech na Lounsku.

Dům se třemi patry, který byl postavený na začátku 20. století, koupila radnice v roce 2017 za 7,5 milionu a od ledna 2020 prošel kompletní rekonstrukcí, a to jak samotných bytů, tak i společenských prostor. Práce to nebyla vůbec jednoduchá. „Nejhorší byl ten původní stav. Byty měly zcela nevhodnou stavební dispozici, všude byly různé komůrky, zvýšené podlahy a další věci,“ řekl Břetislav Sedláček, projektant stavby.

https://www.youtube.com/watch?v=nS7MRm5rAaA

Náklady na obnovu objektu stály radnici přes 16 milionů. Dům, který kdysi patřil mezi dominanty náměstí má za sebou pestrou minulost. Původně tam sídlila pošta a spořitelna. Ještě před nedávnem sloužil jako ubytovna pro sociálně slabé. Před 4 roky dům koupilo od soukromníka město, aby ho radnice nechala zrekonstruovat a poté byty mohla pronajímat.

Byty plánuje radnice pronajímat za 130 korun za metr čtvereční. Nájemné v menší bytě tak vyjde na cca 11 500 korun. „Je to dost na Postoloprty, ale odpovídá to umístění domu, vybavení a dalším věcem,“ vysvětlil starosta města Zdeněk Pištora.

Ohledně nájemníků vyhlásí město teprve soutěž. „Už teď ale víme minimálně o třech zájemcích, kteří by o byty měli zájem,“ dodal Pištora s tím, že nájemníky budou vybírat podle několika kritérií. Podle něj bude radnice preferovat slušné lidi s dobrou pověstí, kteří chodí do zaměstnání. „Plánujeme, že první nájemníci by se do bytů mohli nastěhovat už v polovině prázdnin,“ řekl nakonec Pištora.

foto

0806prty1

0806prty3

0806prty4

0806prty5

0806prty6

0806prty7

0806prty8

0806prty9

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru