Gymnázium v Žatci hostilo studenty z různých koutů světa. Někteří viděli poprvé sníh
Gymnázium Žatec hostilo studenty z celého světa. Foto: Město Žatec
Co se chystá

Žatec - Stážisty z různých částí světa hostilo v rámci projektu EDISON žatecké gymnázium. Střední škola si pro své hosty připravila bohatý a zajímavý program, jehož součástí bylo i představení žatecké chmelařské tradice v podobě návštěvy Chrámu chmele a piva nebo Žateckého pivovaru.

Minulý týden (25.2.-1.3.2019) se Gymnázium Žatec účastnilo skvělého mezinárodního projektu, který měl za úkol vzdělávat studenty středních škol po celé České republice. Náplní projektu EDISON bylo najít cizince ze všech koutů světa, kteří mají chuť prezentovat svojí zemi a poslat je do českých škol. Tímto způsobem dobrovolníci pomocí svých prezentací, her a představování tradičních pokrmů, krojů a zvyklostí seznamovali studenty s kulturou svého státu. Celé prezentování se odehrávalo v angličtině, tím si studenti také vyzkoušeli aktivně použít cizí jazyk v praxi.

0703gymzatec

Do naší školy přijeli stážisté z Gruzie, Brazílie, Indie, Indonésie, Malajsie, Keni a Kyrgyzstánu. Každé dopoledne měli své přednášky v jednotlivých třídách a po obědě jim škola přichystala doprovodný program. To například výlet na Halži, kde někteří z nich poprvé viděli sníh nebo návštěvu Žateckého pivovaru a muzea chmele. Na večer se stážisté vrátili do svých hostitelských rodin.

Cizinci si naši školu velmi chválili. Podle jejich slov se jim líbil přátelský přístup a zájem studentů, ale také doprovodný program.

Mezi studenty z hostitelských rodin a stážisty vznikla nečekaně silná přátelství a celý týden spolu všichni trávili každou chvilku jejich volného času. Pro všechny to byla skvělá nová zkušenost a tímto děkujeme paní profesorce Kafkové, paní profesorce Vlčkové a celé naší škole za tuto příležitost.

(Barbora Dolejšová, sexta)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru