Nové hřiště, neckyáda, výstavy, koncerty. Týden v Žatci bude plný zábavy
Neckyáda na Ohři v Žatci. Ilustrační foto Libor Želinský
Co se chystá

Žatec - Nové dětské hřiště se otevře tento týden v Žatci (psali jsme zde). Není to ale jediná zajímavá událost nejbližších dní. Například chmelaři se sejdou na Stekníku, aby debatovali o pěstování „zeleného zlata“ a prozradili, jaká může být letos úroda. Vedle toho se koná celá řada zajímavých kulturních a zábavných akcí pro žatecké obyvatele.

Například žatecké muzeum připravilo na čtvrtek do Křížovy vily hned dvě vernisáže zajímavých výstav – keramické tvorby Emilie Neubauerové a historické fotografie skoro zapomenutého a znovu objeveného regionálního fotografa Jana Růžičky.

V pátek se koná jeden koncert v Galerii Sladovna (skupina Svarga) a druhý v synagoze. Hrát na australské didgeridoo bude Ondřej Smeykal, který s hudbou i informacemi o exotickém nástroji putuje po Česku a všude vzbuzuje velký zájem. Například o páteční koncert v Žatci projevilo v rámci facebookové události zájem už sto lidí.

V sobotu dopoledne se koná slavnostní otevření Rákosníčkovo hřiště s celodenním programem. Začíná v 10 hodin a mimo jiné za dětmi přijede klaun Michal Nesvadba, jehož znají z Kouzelné školky. Hřiště získal Žatec díky hlasování občanů v celostátní soutěže prodejního řetězce Lidl.

Odpoledne pak v sobotu proběhne každoroční Neckyáda a večer hraje v rámci Cooleturního léta kapela Lochness v areálu Chrámu Chmele a Piva.

čtvrtek 9. srpna

9.30 Chmelařský den na Stekníku - tradiční setkání chmelařů na účelovém hospodářství Stekník, kde bude mimo prezentován letošní průběh počasí a předběžný odhad sklizně.

17.00 Foto - Jan Růžička - výstava znovuobjeveného regionálního fotografa z let 1900 až 1937, Křížova vila

17.20 Keramická tvorba - výstava žatecké obyvatelky Emilie Neubauerové, Křížova vila

pátek 10. srpna

19.00 Svarga - koncert v Galerii Sladovna

20.00 Ondřej Smeykal - akustický koncert na australské didgeridoo v žatecké synagoze

sobota 11. srpna

10.00 Rákosníčkovo hřiště - slavnostní otevření nového dětského hřiště v Hájkově ulici pod hradbami

13.00 Neckyáda na Ohři - tradiční jízda netradičních plavidel, start u jezu u tenisových kurtů

19.00 Lochness - koncert žatecké kapely v zahradě restaurace U Orloje v rámci Coolturního léta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru