Přijďte pohlédnout na Louny i Žatec. Pěkně z výšky a za tmy!
Pohled na Louny z věže kostela sv. Mikuláše. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Lounsko - Znáte pohled na vaše město pěkně z výšky a k tomu navíc za tmy? Skvělá příležitost se opět nabízí tento víkend, věž v pozdně večerních hodinách zpřístupní návštěvníkům kostel Svatého Mikuláše v Lounech i Chmelový maják v Žatci.

V pátek 3. srpna můžete opět navštívit věž kostela sv. Mikuláše ve večerních hodinách. Otevřeno bude od 19.30 hodin do 21.30 hodin. Vstupné je 20 korun za dospělou osobu, děti a senioři zaplatí 10 korun.

Kostel svatého Mikuláše v Lounech byl postaven v roce 1517. Věž je 60 metrů vysoká, vede na ni 180 schodů. K vyhlídkám je otevřena i přes den. Kostel je typickou dominantou Loun a nejnavštěvovanější památkou ve městě. Od roku 1995 má statut národní kulturní památky ČR.

Chmelový maják

Noční výstup na Chmelový maják bude v sobotu 4. srpna možný také v Žatci, a to od 17 do 22 hodin. Vstup je zcela zdarma.

Rozhledna je součástí rozsáhlého turistického komplexu nazvaného Chrám chmele a piva. Má výšku kolem 40 metrů, tyčí se do výšky 233 metry nad mořem. Nahoře z ní trčí ještě několik ocelových tyčí, které mají připomínat sloupy na chmelnicích. Nahoru se dá vyjet výtahem s působivou 3D produkcí, anebo vyšlápnout po schodech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru