Lom Hříměždice. Foto v článku: ASPEN.PR
Výlety

ČR - Léto je v plném proudu a pokud nejste na dovolené, je v horkých dnech ideální vyrazit za koupáním. I třeba jenom na půl dne po práci. Ve spolupráci s Anytime přinášíme několik tipů mimo náš Ústecký kraj, převážně v okolí Prahy. Znáte některé z těchto míst?

Biotop Radotín

Tento celý areál s biotopem funguje od roku 2014. V areálu naleznete koupací jezero, biologické (čistící) jezero, převlékárnu, toalety, dětské hřiště a samozřejmě nechybí ani občerstvení. Koupací jezero je rozděleno na dvě části, a to na část pro neplavce, kde hloubka začíná od 0,4 m a prohlubuje se do 1,2 m a dále část pro plavce, která je až do hloubky 3,25 m. Vyžití zde tedy najdou nadšení plavci i rodiny s dětmi. Ceník, otevírací dobu a veškeré informace o tomto biotopu najdete zde: www.biotopradotin.cz

Koupaliště Lhotka

Dalším koupalištěm je biotop Lhotka, který se nachází na Praze 4 v blízkosti sídliště Novodvorská. Na tomto místě se koupaliště nachází již od 70. let minulého století, nicméně v roce 2015 došlo k rozsáhle revitalizaci celého areálu a následně v roce 2018 k otevření přírodního koupaliště s biotopovým čištěním vody. Stejně jako v předchozím biotopu je koupací jezero rozděleno na část pro plavce a neplavce. V areálu kromě koupacího jezera naleznete šatny, sprchy, WC, klubovnu a stánek s občerstvením. Veškeré informace o tomto biotopu naleznete zde: www.koupaliste-lhotka.cz

Přírodní jezero Lhota

Dalším tipem, kam se vyrazit v letních dnech vykoupat je přírodní jezero Lhota, nacházející se přibližně 30 kilometrů od Prahy. Tento přírodní areál nabízí vskutku překrásné koupaní v průzračné vodě, písčité pláže, stín z voňavých borovic, občerstvení, toalety a dětské hřiště. Své si zde najdou i sportovní nadšenci, jelikož se v areálu nachází hřiště na beach volejbal a minigolf. Pokud patříte mezi lidi, kteří vyhledávají nudistické pláže, je toto přírodní jezero vhodné i pro vás. Všechny informace o tomto jezeře naleznete zde: www.jezero-lhota.cz

Lom Hříměždice

Přibližně 60 kilometrů od Prahy leží lom Hříměždice. Tento lom můžete znát díky své kráse například z filmu Bobule 2 nebo díky soutěži High Jump jako lom pro milovníky skoků z výšky. Kromě toho, že tento lom nabízí krásné koupání v prostředí skal, je také ideálním místem pro adrenalinové nadšence. Skály kolem lomu jsou očíslované a je tak vyznačeno několik míst, ze kterých je bezpečné do lomu skákat. Kromě toho ke skoku do vody můžete využít houpačku, ponton či skokanské prkno. V blízkosti lomu se nachází občerstvení a hřiště na plážový volejbal, vstup je zdarma. 

Hostivařská přehrada 

Nedaleko centra Prahy v klidném prostředí Hostivařského lesoparku najdete největší přírodní koupaliště v Praze, a to Hostivařskou přehradu. Celý areál je pro návštěvníky rozdělen na dvě části, tou první je hlavní pláž a tou druhou pláž nudistická. Areál je tvořen travnatými a písečnými plážemi s pozvolným vstupem do vody. Součástí areálu je několik stánků s občerstvením, sportoviště (např. paddleboardy, beach volejbal, pétanque či lodičky, šlapadla a mnoho dalšího), převlékárny a samozřejmě toalety. V ceně vstupného je pro vás zahrnuta wifi v celém areálu a obří skluzavka se dvěma dráhami a časomírou. Veškeré informace o tomto koupaliště jsou zde: www.hostivarskaprehrada.cz.

Přehrada Slapy 

Hledáte místo na koupání a vodní sporty? Tak určitě vyzkoušejte přehradu Slapy. Toto místo se nachází přibližně 30 kilometrů od Prahy a nabízí hned několik písčitých a travnatých pláží, která se nachází buď v rámci několika kempů či mimo civilizaci. Pro ty z vás, kteří hledají místo, kde si odpočinou od lidí a budou jen sami v přírodě doporučujeme nalézt pláže mimo autokempy. Pokud si chcete užít letní den u vody se vším všudy doporučujeme pláže v kempech, kde na vás čeká občerstvení, toalety, šatny a také široká sportovní a relaxační nabídka, jako například půjčovna lodí a šlapadel či paddleboardů. 

Výlet k vodě si můžete užít i v případě, že nemáte vlastní auto. Lze zvolit příjemnou variantu v podobě zapůjčení sdíleného moderního vozu s klimatizací od Anytime carsharing. Zde si v aplikaci stažené do mobilního telefonu můžete vybrat nejbližší zaparkovaný vůz včetně kombíků a můžete k vodě vyrazit okamžitě. Na léto jsou navíc připraveny speciální tarify, včetně šestihodinového od 299 Kč. Stejně můžete využít celodenní tarif či půjčení auta na dva dny či prodloužený víkend. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru