Do cvičení se zapojili i studenti a pedagogové. Foto: Policie ČR
Louny

Ústí nad Labem – V Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem se uskutečnilo v úterý 23. dubna metodicko-taktické cvičení AMOK. Policisté z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a dalších složek Integrovaného záchranného systému cvičili spolupráci při zásahu proti útoku aktivního střelce.

„Taktické cvičení bylo zaměřené na problematiku případného útoku ze strany ozbrojených pachatelů s velkým počtem zraněných a usmrcených osob. Hlavním cílem bylo ověřit si postupy při vzniku mimořádných událostí tohoto typu a současně ověřit součinnost s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému. V rámci taktického cvičení policistů je velice důležité mít zpětnou vazbu z podobných cvičení, a to zejména proto, aby se prověřila rychlost a včasnost zásahu, a v neposlední řadě i jeho taktika," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Cvičení bylo pojato velmi realisticky, zapojili se do něj i studenti a pedagogický sbor. Veřejnosti se nijak nedotklo, lidé žijící v okolí si ale mohli povšimnout většího počtu záchranných složek.

„Žijeme ve světě, kde se dříve nemyslitelné stává realitou. Doufáme, že situace podobná té z dnešního cvičení v našem kraji nikdy nenastane, je ale nezbytné, abychom byli na takovou eventualitu připraveni. Cvičení potvrdilo, že složky Integrovaného záchranného systému fungují na vysoce profesionální úrovni, ale především, že jsou schopné spolu efektivně komunikovat a koordinovat svou činnost," dodal mluvčí.

Foto: redakce

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru