Foto: město Louny
Louny

Louny - Během jara město vysazuje celkem šest desítek stromů. Jsou mezi nimi javory, lípy, jilmy, okrasné jabloně a další druhy. Výsadba zeleně je pro život ve městě důležitá a Louny o ni dbají. Stromy budou dělat lidem radost v různých lokalitách.
 

Mladé stromky se postupně objevily už v ulici Tomanova, Přemyslovců, K Veledromu, Pod Nemocnicí nebo v Masarykových sadech. Těšit se na ně mohou ale také obyvatelé ul. Husova či SNP, za ZŠ Prokopa Holého, podél stezky Pod Červeňákem, v Brloze, na Náměstí Rudé armády a v dalších částech Loun.

„O biodiverzitu musíme dbát. V suchých a horkých letních dnech ochlazuje zeleň okolí, poskytuje stín a je útočištěm pro ptactvo. Jsem velkým milovníkem zeleně, a proto výsadbu podporuji. Byl bych velmi rád, pokud bychom stromů vysázeli ještě více,“ říká starosta Milan Rychtařík.

O výsadbu i povýsadbovou péči se stará firma Rekultivační výstavba Most, a.s. Odborná péče, která pomůže dřevinám snáze se přizpůsobit novému místu, trvá tři roky. Zahrnuje kontrolu stavu vysazených dřevin, zálivku, odplevelení stromové mísy, kontrolu kotvení a v případě potřeby též výchovný řez.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru