Litvínov - U Zimního stadionu Ivana Hlinky v Litvínově v sobotu odpoledne desítky lidí vzpomínali na jednoho z nejslavnějších českých hokejistů a trenérů. Ivan Hlinka zemřel před deseti lety po automobilové havárii u Karlových Varů.

Fanoušci pokládají květiny a svíčky k pomníčku Ivana Hlinky pod jeho sochou u zimního stadionu v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek

Už deset let je tomu, co přišel Litvínov i celé Česko o hokejovou legendu. V srdcích fanoušků žije dál. Martin Kratěk nechybí na žádném litvínovském zápase. Cesta do Litvínova z Ústí, kde bydlí, pro něj byla proto povinností. A prý tím nejmenším, co mohl udělat pro to, aby vzdal poctu Ivanu Hlinkovi. „Pana Hlinku jsem díkybohu ještě zažil na ledě. Viděl jsem ho. Úžasný člověk," svěřil se našemu serveru.

Ke slavnému olympijskému triumfu v Naganu v roce 1998 dovedl Ivan Hlinka také Jiřího Šlégra. I on na něj v sobotu zavzpomínal. „Je to můj hokejový otec," prohlásil. „Pro mě, spoustu mých vrstevníků a pro český národ udělal strašně moc," řekl Jiří Šlégr.

Na stadion přišla také manželka Liběna Hlinková. Na Ivana má spoustu vzpomínek, řadu z nich si chce nechat jen pro sebe. Její muž byl prý normální chlap, byť toho tolik dokázal. „Vedli jsme takový normální život," uvedla na otázku přítomných novinářů.

V odpoledních hodinách se odehrál vzpomínkový akt také u rodného domu v Louce u Litvínova.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru