Týden v Žatci: Začíná se promítat, chodit do muzea i na kroužky. A dorazí farmáři!
ilustrační foto
Co se chystá

Žatec - Uvolňování mimořádných opatření dovoluje znovu obnovit pravidelné kulturní a společenské aktivity v Žatci. Stále pro ně ale platí některá omezení a nařízení: na veřejných místech je nutné nosit roušku, udržovat rozestupy.

Přesná pravidla platí také pro návštěvu muzea či kina, které se otevírají od zítřka, nebo pro účast na spolkových aktivitách. V pátek se koná letošní druhý farmářský trh, ten první proběhl už v únoru.

Přehled aktivit:

od pondělí 11. května

DDM Žatec obnovuje provoz kroužků pro děti. Zahajují také Kroužky programování s Baltíkem.

úterý 12. května

9.00 Znovuotevření všech tří budov regionálního muzea pro veřejnost

K vidění jsou stálé výstavy, v hlavní budově v Husově ulici je až do 31. 5. prodloužena výstava Od košilky…, navíc tam bude k vidění Velikonoční výstava, kterou kvůli uzavření nemohli návštěvníci vidět v březnu a dubnu. Ve Staré papírně je do 29. 5. stále k vidění výstava Hans Kudlich – osvoboditel sedláků. Křížova vila navíc od 26. 5. připravuje výstavu Šikovné ruce našich babiček.

17.00 Ledové království, znovuotevření digitálního kina v budově Městského divadla

Provoz kina se bude řídit pravidly epidemiologů, takže kapacita hlediště bude něco přes 50 osob. Lidé si mohou sedat jen do každé druhé řady, maximálně dvě osoby vedle sebe, mezi nimi musí být sedadlo volné. Doporučuje se kupovat lístky on-line na adrese http://zatec.koupitvstupenku nebo na www.divadlozatec.cz. Kino bude promítat do 24. května, poté se projekce přesune do Letního kina.

Pátek 15. května

8.00 Farmářský trh, náměstí Svobody. Do 15 hodin lze nakupovat zboží od regionálních prodejců a výrobců – ovoce, zeleninu, sadbu, pečivo, uzeniny, sýry a další výrobky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru