Ústecký kraj - Pokud zvažujete, jak zhodnotit své úspory, vybírejte velmi obezřetně, do čeho a s jakými poradci budete investovat. Podvody, ve kterých hrají roli přislíbené vysoké zisky z investic, jsou velmi propracované a „naletět“ je poměrně snadné.

Vše většinou začíná velmi výhodnou nabídkou, např. v podobě internetové reklamy. Vedle investic různého charakteru nabízejí podvodníci také pomoc s nákupem virtuálních měn, často s příslibem velkého výnosu.

Případem obdobného charakteru se nyní zabývají také litoměřičtí kriminalisté. Přijali oznámení od 51letého muže z Litoměřic, kterého prostřednictvím mobilního telefonu oslovila v uplynulých dnech neznámá osoba. Tato mu nabídla zhodnocení finančních prostředků za pomocí virtuální měny. Litoměřičan se po vyslovení zájmu o nabízenou službu přihlásil do svého internetového bankovnictví a nechal se přesvědčit k instalaci aplikace, kterou mu neznámá osoba zaslala. Následně měl zasílat různé částky do tzv. "kryptopeněženky" a mělo dojít i k zhodnocování jeho financí. Do "kryptopeněženky" zaslal poškozený finanční prostředky v několika případech, kdy celková částka přesáhla jeden milion korun. K žádnému zhodnocení vložené částky ani k žádné výplatě peněz poškozenému nedošlo. Tato hotovost byla pravděpodobně odčerpána na „kryptoburzu“ do “ kryptopeněženek“, které jsou anonymní a jejichž trasování je obtížné.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu. Po neznámém pachateli intenzivně pátráme. V případě dopadení a soudem uznané viny hrozí neznámému pachateli až osmiletý trest odnětí svobody.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru